Vitamin D baby

VALENS Vitamin D baby

Da bi omogočili enostavno odmerjanje vitamina D3 tudi našim najmlajšim sončkom, smo razvili posebej prilagojeno formulo za dojenčke in otroke. Prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila vsebuje vitamin D3 naravnega izvora v obliki, identični tisti, ki jo poleti s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naša koža. Vitamin D3 prispeva k razvoju zdravih kosti in zob, hkrati pa ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Pršilo ima odličen okus jagode, ki bo vašega malčka hitro navdušil.

Vitamin D baby spray (1)

Valens Vitamin D baby vsebuje v 1 razpršku 400 IU vitamina D3.

Pršilo je slajeno s ksilitolom, ki ga najdemo tudi v žvečilnih gumijih brez sladkorja in prispeva k ohranjanju mineralizacije zob.

Ne vsebuje želatine in glutena. Izdelek ni testiran na živalih in je primeren tudi za vegetarijance.

Vsebina: 25 ml (ob priporočenem odmerjanju zadostuje za 120 dni)

Odmerjanje in navodila za uporabo

1 razpršek vsebuje 400 IU vitamina D3 (200% PDV*)

*PDV – Priporočen dnevni vnos

Skladno z obstoječimi uradnimi prehranskimi smernicami, ki jih je sprejelo Ministrstvo za zdravje RS, se dojenčkom dnevno dodaja med 400 in 500 IE (12-12,5 ug) vitamina D.

Vsebina: 25 ml

Navodila za uporabo:  Priporočamo zaužitje 1 razprška dnevno. V tem primeru vsebina zadostuje za 120 dni. V primeru povečanih potreb lahko otrok zaužije tudi do 2 razprška dnevno, po posvetu s pediatrom. Vsebino lahko razpršite neposredno v otrokova usta, na žličko, ali pa v pripravljen napitek oziroma obrok.

Izdelek je primeren tudi za odrasle, ki lahko zaužijejo od 1 do 3 razprške dnevno.

Vloga vitamina D pri otrocih

Vitamin D je hormon, ki ga naša koža sintetizira s pomočjo sončnih žarkov in je nujno potreben za življenje. Izjemno pomemben je za normalen in zdrav razvoj kosti in zob, delovanje mišic in imunskega sistema ter zdravje nasploh. Zaradi načina življenja in osiromašene hrane ga praviloma ne dobimo v zadostni količini. Strokovnjaki so si enotni, da ga mnogim ne primanjkuje le pozimi, ko je sončnih žarkov manj, ampak tudi poleti, saj se med 11. in 15. uro zaradi močnih UV žarkov soncu ponavadi izogibamo.

Dodajanje vitamina D je izjemno pomembno že v otroštvu, ko je formiranje okostja v telesu še posebej hitro. Ker vsebnost vitamina D v materinem mleku ne zadošča za pokrivanje dojenčkovih potreb, ga je potrebno nenehno dodajati.

Za dojenčke se priporoča dodajanje 10 µg vitamina D (400 IU), in sicer neodvisno od letnega časa. Brez kakršne koli nevarnosti se vitamin D lahko dodaja tudi v primerih, ko so dojenčki hranjeni z mlečnimi formulami, ki so že obogatene z vitaminom D.

Pri otrocih je potrebno zagotavljati oskrbo z vitaminom D tekom celotnega otroštva, saj ima to dolgoročne posledice na zdravje okostja. Še posebno pozornost je potrebno posvetiti otrokom v času, ko so manj izpostavljeni sončnim žarkom ali ko je moč sončne svetlobe manjša (na območju Slovenije predvsem od oktobra do marca), pri temneje pigmentiranih otrocih pa tekom celega leta. V teh primerih je smotrno dodajanje vitamina D v obliki prehranskega dopolnila.

Vitamin D namreč prispeva k normalni ravni in absorpciji kalcija v krvi in s tem k ohranjanju zdravih kosti in zob. Prav tako prispeva k delovanju mišic in delovanju imunskega sistema, saj ima pomembno vlogo pri delitvi celic.

Zakaj Valens Vitamin D baby?

  • Naravna oblika D3, identična tisti, ki jo sintetizira naša koža
  • Pršilo zagotavlja odlično absorpcijo že v ustni votlini
  • Odličen okus jagode, posebej za otroke
  • Brez sestavin živalskega izvora, primeren tudi za vegetarijance
  • Slajen s ksilitolom
  • Priročna oblika, primerna za vsako torbico in potovanja
  • Enostavno odmerjanje
  • Slovenski razvoj in proizvodnja po najvišjih farmacevtskih standardih

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.