fbpx

VALENS B12

Valens B12 – inovativno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila

Vitamini skupine B, med njimi tudi vitamin B12, so za naše telo zelo pomembni vitamini, saj igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Medtem ko je na trgu mnogo prehranskih dopolnil v obliki kapsul in tablet, smo v šli v Valensu korak dlje in razvili inovativno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila Valens B12 z okusom češnje, ki omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se prične že v ustni votlini. To je še posebej pomembno pri ljudeh, ki imajo oslabljeno absorpcijo v prebavnem traktu. Izdelek vsebuje metilkobalamin, naravno aktivno obliko vitamina B12.

Vitamin B12 dobimo izključno s prehrano, večinoma se nahaja v izdelkih živalskega izvora in fermentiranih živilih. Pomanjkanje je zato še posebej pogosto pri vegetarijancih in veganih ter starejših osebah, ki jim zato priporočamo vrhunsko prehransko dopolnilo Valens B12.

Aktivne sestavine:

V 1 razpršku (0,2 ml):

  • vitamin B12: 250 µg (10000 % PDV*)

*PDV- priporočen dnevni vnos

Sestavine

voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25%) in ksantan gumi, naravna aroma češnje, kislina: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, vitamin B12 (metilkobalamin).

Izdelek ne vsebuje konzervansov, glutena, želatine, umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance in vegane.

Ustno pršilo Valens B12 vsebuje ksilitol, ki se nahaja tudi v različnih vrstah sadja, in naravno aromo češnje, ki daje izdelku prijeten okus.

Glede na priporočen dnevni odmerek vsebina zadošča za 30 dni.

Uporaba in varnost

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za odrasle je 1 razpršek. V primeru povečanih potreb lahko odmerek ponovite do 4-krat dnevno. Po uporabi pršilko obrišite.

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice.

Vitamini skupine B so topni v vodi, zato njihov morebitni presežek telo izloči samo. Uporaba ustnega pršila Valens B12 je v priporočenih dnevnih odmerkih popolnoma varna.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Zakaj vse lahko pride do pomanjkanja vitaminov skupine B?

Do pomanjkanja vitaminov skupine B lahko pride iz več razlogov. Najbolj pogosto se pojavi zaradi otežene absorpcije pri starejših od 50 let in tistih, ki nimajo uravnotežene prehrane in zato v svoje telo s hrano ne vnesejo dovolj vitaminov skupine B. Povečano potrebo imajo tudi nosečnice in fizično aktivne osebe, ki s potenjem izločajo večje količine vitaminov in mineralov.   

Problem je lahko tudi v naši črevesni flori: večje količine sladkorja v prehrani lahko poškodujejo in spremenijo črevesno floro, zato črevesne bakterije ne ustvarjajo več lastnih vitaminov skupine B. Poleg sladkorjev imajo lahko podobe učinek tudi črna kava, pravi čaj in alkohol.

Kako lahko z vegansko prehrano zagotovim zadosten vnos vitamina B12?

Rastlinska živila z izjemo nekaterih gob naravno ne vsebujejo vitamina B12. Nekaterim pripravljenim rastlinskim živilom je vitamin B12 dodan umetno. Veganom zato strokovnjaki priporočajo jemanje vitamina B12 v obliki prehranskih dopolnil in odlična izbira je Valens B12 v obliki ustnega pršila.

Kakšne so prednosti jemanja B12 v obliki ustnega pršila?

Vnos vitamina B12 v obliki ustnega pršila priporočamo predvsem zaradi natančnega in enostavnega odmerjanja. To je še posebej pomembno za stroge vegane, ki morajo zagotoviti zadosten vnos samo s prehranskimi dopolnili, pa tudi za starejše, ki imajo oteženo absorpcijo v želodcu.

V katerih živilih se nahaja vitamin B12?

 

Hrana Porcija B12
Školjke 85 g 84 µg
Losos 85 g 4.9 µg
Tuna (v konzervi) 85 g 2.5 µg
Govedina 85 g 1.5 µg
Šunka 85 g 1.5 µg
Grški jogurt 85 g 0.75 µg
Mleko 1 kozarec 1.2 µg
Jajce 1 veliko 0.6 µg
Piščanec 85 g 0.3 µg

Vir: http://www.health.harvard.edu

Kaj je B kompleks?

B kompleks je skupno ime za 8 vitaminov skupine B. Ti vitamini so zelo pomembni za normalno delovanje človeškega telesa, saj mu pomagajo pri procesu razgrajevanja zaužite hrane in hkrati proizvajajo energijo. Posamezni vitamini te skupine prispevajo k delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanjuzmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, delovanju imunskega sistema ter ohranjajo močne lase, nohte in kožo. Pomanjkanje teh vitaminov lahko privede do težav s kožo, slabokrvnostiizčrpanosti in nespečnosti, odraža pa se lahko tudi na nohtih, laseh in koži.

Vitaminov skupine B je 8: B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin in folna kislina. Pomanjkanju so najbolj izpostavljeni ljudje, stari nad 50 let in nosečnice, ki imajo povečano potrebo po teh vitaminih, pa tudi tisti, ki nimajo uravnotežene prehrane. S težavami zaradi pomanjkanja vitaminov skupine B se lahko srečajo tudi fizično aktivne osebe, ki s potenjem izločajo večje količine vitaminov in mineralov.

Questions?/Vprašanja?

MENI
Košarica