Shopping Cart (0)

Beta vital

BETA VITAL

Ječmenovi betaglukani znanstveno dokazano podpirajo:

 • zdravje srca,
 • zniževanje holesterola,
 • uravnavanje krvnega sladkorja
 • in uravnavanje prebave.

 

BETA VITAL je 100 % naravno superživilo v prahu, ki predstavlja bogat vir ječmenovih betaglukanov. Dve zvrhani žlici (20 g) vsebujeta kar 3 g ječmenovih betaglukanov, kar je dovolj za številne ugodne vplive na zdravje. Njegova uporaba je popolnoma enostavna, saj ga lahko brez težav vključite k vsakodnevni prehrani. Priporočamo ga vsem, ki se zavedate pomena zdravega načina življenja in želite na povsem naraven način uravnavati ali zniževati nivo holesterola v krvi ter s tem poskrbeti za zdravje srca. BETA VITAL predstavlja tudi bogat vir vlaknin in beljakovin.

BETA VITAL je bil razvit in izdelan v Sloveniji, s čimer je zagotovljena kontrola kakovosti od začetka do konca proizvodnega procesa.

Za dokazane učinke ječmenovih betaglukanov na zdravje srca in ožilja smo kot edino slovensko podjetje prejeli pozitivno mnenje Evropske agencije za varno hrano (EFSA).

Obvladovanje holesterola

Podatki kažejo, da healthy livingima več kot 60 % odraslih Slovencev preveč holesterola v krvi. Zvišana raven holesterola v krvi je pomemben dejavnik tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja, ki so v Sloveniji še vedno najpogostejši vzrok smrti. Zato je obvladovanje ravni holesterola v krvi ključnega pomena za znižanje tveganja srčnih obolenj. Raven holesterola v krvi lahko po naravni poti znižamo tako, da spremenimo način prehranjevanja in življenjskega sloga.

Najpomembnejši ukrepi za zmanjšanje maščob v krvi:

 • uravnotežena prehrana z majhno količino nasičenih maščob,
 • vzdrževanje normalne telesne teže,
 • redna telesna vadba,
 • opustitev kajenja,
 • zmanjšana poraba soli in alkohola,
 • izogibanje stresu.

V Valensu smo z inovativno in patentirano tehnologijo ustvarili Valechol®, izjemen vir ječmenovih betaglukanov, s katerimi lahko izboljšamo našo prehrano, in ki zagotavljajo številne koristi za naše zdravje.

Klinične raziskave so pokazale, da 3 grami ječmenovih betaglukanov na dan, ki jih dodamo prehrani, do 17 % znižajo tako raven skupnega in LDL-holesterola v krvi.

Za razvoj srčnih bolezni obstaja več dejavnikov tveganja, katerih spremembe imajo lahko ugodne učinke, kar pa ni nujno. Zato ne pozabite na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Priporočene ciljne vrednosti maščob:

 • skupni holesterol: manj kot 5 mmol/l,
 • LDL-holesterol: manj kot 3 mmol/l,
 • trigliceridi: manj kot 2 mmol/l,
 • HDL-holesterol: več kot 1 mmol/l.

Ječmenovi betaglukani

Ječmenovi betaglukani so naravne vodotopne prehranske vlaknine, ki v prebavilih povzročijo zgostitev prežvečene hrane ter otežujejo vsrkavanje holesterola.

Redno uživanje ječmenovih betaglukanov klinično dokazano znižuje holesterol v krvi in na ta način krepi zdravje srca.

Sestavina Valechol®, ki jo podjetje Valens pridobiva iz ječmenovih betaglukanov po patentiranem postopku, omogoča proizvodnjo različnih funkcionalnih živil, ki pripomorejo k zdravemu načinu življenja in zniževanju holesterola v krvi. Odlična biološka aktivnost ječmenovih betaglukanov je povezana z vrhunskimi postopki proizvodnje, brez uporabe kemikalij ali encimov, na popolnoma naraven način.

Na voljo so vam BETA VITAL ječmenovi betaglukani v prahu. Za učinkovito zniževanje holesterola priporočamo, da dnevno zaužijete 3 g ječmenovih betaglukanov, lahko v več obrokih.

Ugodni učinki sestavine na človeško zdravje so znanstveno dokazani: Valechol® učinkuje na uravnavanje holesterola in nižji glikemični odziv, obenem pa ugodno vpliva na zdravje prebavil.

Za razvoj srčnih bolezni obstaja več dejavnikov tveganja, katerih spremembe imajo lahko ugodne učinke, kar pa ni nujno. Zato ne pozabite na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Uporaba

Dve zvrhani žlici (20 g) BETA VITAL prahu enkrat dnevno dodajte v jogurt ali k žitom za zajtrk, pripravite pa lahko tudi okusen napitek: prah dobro zmešajte z mlekom, s sadnim sokom oziroma sadjem (smoothie) ali z vodo in po želji sladkajte. Napitek zaužijte kmalu po pripravi. Zaradi naravnih lastnosti ječmenovih betaglukanov, na katerih temeljijo tudi njihovi ugodni vplivi na zdravje, bo napitek namreč sčasoma postajal gostejši. BETA VITAL lahko uporabite tudi kot gostilo za vašo najljubšo omako ali omleto.

Glede na priporočene odmerke izdelek zadošča za 20 dni.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI