fbpx

Vitamin C

Naraven vitamin C za otroke in odrasle

Valens C-natur je 100 % naravno ustno pršilo brez konzervansov, ki vsebuje izvleček šipka kot naravni vir vitamina C. Vitamin C je eden od esencialnih vitaminov, ki ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, pomemben pa je tudi kot antioksidant, saj ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Ustno pršilo vsebuje 80 mg vitamina C v dnevnem odmerku oz. 100 % priporočenega dnevnega vnosa. Kombinacija medu, šipka in naravne arome višnje daje izdelku zelo prijeten okus, ki ga obožujejo tako otroci kot odrasli. Izdelek je primeren za vse starostne skupine, tudi za otroke od dopolnjenega prvega leta dalje.

Aktivne sestavine

V 2 razprških:

  • Suhi izvleček navadnega šipka: 116 mg (od tega vitamin C: 80 mg (100 & PDV*))

*PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine

Med, voda, suhi izvleček navadnega šipka (Rosa canina), naravna aroma višnje.

Ustno pršilo Valens C-natur je primerno za vegetarijance. Izdelek ne vsebuje glutena, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom.

Navodila za uporabo

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za otroke od dopolnjenega 1. do 6. leta je 1 razrpšek, za otroke od 7. leta in odrasle pa 2 razprška. Po uporabi pršilko obrišite.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 50 dneh po odprtju.

Glede na priporočen dnevni odmerek vsebina zadostuje za 50-100 dni.

Varnost

Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakšni so znaki pomanjkanja vitamin C? 

Vitamin C ima vlogo tudi pri tvorjenju kolagena za zdravje zob, kosti in hrustanca in je na splošno zelo pomemben vitamin za normalno delovanje človeškega telesa. Pomanjkanje je zato škodljivo za naše telo. Kritično pomanjkanje vitamina C v razvitih državah je sicer redko, manjše pomanjkanje pa se lahko izraža z utrujenostjo, večjo dovzetnostjo za okužbe, počasnejšim celjenjem ran …. Zato tudi večina prehranskih dopolnil za imunski sistem vsebuje vitamin C.

Koliko vitamina C potrebujem? 

Z normalno, raznovrstno in uravnoteženo prehrano lahko pravzaprav zaužijemo dovolj vitamina C, še posebej, če zaužijemo dovolj sadja in zelenjave. Dodajanje je priporočljivo pozimi in jesen oz. v obdobju povečanih možnosti za okužbo, saj ima vitamin C vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema.

Priporočljiv dnevni odmerek za odrasle je 80 mg. Previsoki vnosi, še posebej s prehranskimi dopolnili, ki pogosto vsebujejo zelo visoke koncentracije vitamina C, lahko draži želodec in črevo in pogosto povzroča prebavne motnje.

Kje najdemo vitamin C? 

Vitamin C se nahaja v veliko živilih, seveda predvsem v sadju in zelenjavi. Čeprav velja prepričanje, da največ vitamina C vsebujejo limone in drugi citrusi ter agrumi, pravzaprav največ vitamina C vsebujejo paprika in jagodičevje. Dokaj visoko količino vitamina C pa, zanimivo, vsebuje celo krompir.

Kakšne so prednosti izdelka Valens C-natur pred drugimi podobnimi izdelki na tržišču?

Medtem ko je izdelkov z vitaminom C na trgu kar precej, so redki izdelki 100 % naravni. Prav zato smo v Valensu za tiste, ki preferirajo naravno in brez konzervansov, izdelali Valens C-natur, 100 % ustno pršilo brez konzervansov, ki vsebuje izvleček šipka kot naravni vir vitamina C. Izdelek je primeren tudi za otroke od dopolnjenega 1.leta, ki jim lahko odmerek prilagodimo ali zmanjšamo.

Posebna prednost je seveda v njegovi obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno odmerjanje, hkrati pa tudi prilagajanje odmerkov glede na potrebe. Izdelek je priročen tudi za na potovanja.

Ali je izdelek primeren za vegane?

Ustno pršilo Valens C-natur vsebuje med in zato za vegane žal ni primeren. Ustvariti smo želeli 100 % naraven izdelek brez konzervansov, zato smo izdelku dodali med vrhunske kvalitete, zaradi česar je Valens C-natur primeren le za vegetarijance.

Questions?/Vprašanja?

MENI
Košarica