Shopping Cart (0)

Beta Vital prah

Spletna cena

15.90 14.31

BETA VITAL je 100 % naravno superživilo v prahu, ki predstavlja bogat vir ječmenovih
betaglukanov. BETA VITAL je tudi bogat vir vlaknin in beljakovin.

Pakiranje: 400 gramov
Priporočen dnevni odmerek: 20 gramov
Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadošča za 20 dni.

Opis

BETA VITAL je 100 % naravno superživilo v prahu, ki predstavlja bogat vir ječmenovih
betaglukanov. Dve zvrhani žlici (20 g) vsebujeta kar 3 g ječmenovih betaglukanov, kar je dovolj za številne ugodne vplive na zdravje. Njegova uporaba je popolnoma enostavna, saj ga lahko brez težav vključite k vsakodnevni prehrani.

Vsak dan dodajte BETA VITAL v jogurt ali k žitom za zajtrk, pripravite pa lahko tudi okusen napitek: prah dobro zmešajte z mlekom, s sadnim sokom oziroma sadjem (smoothie) ali z vodo in po želji sladkajte. Napitek zaužijte kmalu po pripravi. Zaradi naravnih lastnosti ječmenovih betaglukanov, na katerih temeljijo tudi njihovi ugodni vplivi na zdravje, bo napitek namreč sčasoma postajal gostejši. BETA VITAL lahko uporabite tudi kot gostilo za vašo najljubšo omako ali omleto.

Priporočamo ga vsem, ki se zavedate pomena zdravega načina življenja in želite na povsem naraven način uravnavati ali zniževati nivo holesterola v krvi ter s tem poskrbeti za zdravje srca. BETA VITAL predstavlja tudi bogat vir vlaknin in beljakovin.

Ječmenovi betaglukani znanstveno dokazano podpirajo:

  • zdravje srca,
  • zniževanje holesterola,
  • uravnavanje krvnega sladkorja
  • in uravnavanje prebave.

Za dokazane učinke ječmenovih betaglukanov na zdravje srca in ožilja smo kot edino slovensko podjetje prejeli pozitivno mnenje Evropske agencije za varno hrano (EFSA).

Navodila za uporabo: Dve zvrhani žlici (20 g) BETA VITAL prahu enkrat dnevno dodajte v jogurt ali k žitom za zajtrk, pripravite pa lahko tudi okusen napitek: prah dobro zmešajte z mlekom, s sadnim sokom oziroma sadjem (smoothie) ali z vodo in po želji sladkajte. Napitek zaužijte kmalu po pripravi. Zaradi naravnih lastnosti ječmenovih beta-glukanov, na katerih temeljijo tudi njihovi ugodni vplivi na zdravje, bo napitek namreč sčasoma postajal gostejši. BETA VITAL “original” lahko uporabite tudi kot gostilo za vašo najljubšo omako ali omleto.

Redno uživanje ječmenovih betaglukanov znižuje holesterol v krvi in s tem podpira zdravje srca. Uživanje ječmenovih betaglukanov kot del obroka dokazano prispeva k manjšemu porastu ravni glukoze v krvi po zaužitem obroku. Vlaknine iz ječmenovega zrnja s svojim vplivom na zgostitev prežvečene hrane vplivajo na povečanje količine blata ter s tem lajšajo prebavo in podpirajo zdravje prebavil.

Ob takšni uporabi bodo betaglukani najbolj učinkovito zmanjševali porast ravni krvne glukoze po obrokih, ki vsebujejo do 22 g dostopnih ogljikovih hidratov (npr. škroba in sladkorjev), zato ne pretiravajte z dodajanjem sladkorja. Tudi za učinkovito zniževanje holesterola je potrebno dnevno zaužiti vsaj 3 g ječmenovih betaglukanov, kolikor jih vsebuje en obrok BETA VITAL prahu.

Za razvoj srčnih bolezni obstaja več dejavnikov tveganja, katerih spremembe imajo lahko ugodne učinke, kar pa ni nujno. Ne pozabite tudi na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Sestavine

  • koncentrat ječmenovih betaglukanov Valechol®
  • maltodekstrin

Slovenska kakovost in garancija proizvajalca

Podjetje Valens ima več kot 10-letno tradicijo. Naši proizvodni prostori se nahajajo v Šenčurju pri Kranju. Pri proizvodnji se zgledujemo po standardih dobre proizvodne prakse (GMP), kar pomeni, da vsako serijo sprostimo na trg šele, ko zanjo potrdimo varnost za končnega uporabnika in deklarirano vsebnost učinkovine. Pri zagotavljanju kakovosti izdelkov in točnosti podatkov, navedenih na embalaži, sodelujemo z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Inštitutom za nutricionistiko (Nutris) ter laboratorijem Mérieux NutriSciences iz Italije.

Vse sestavine v izdelkih Valens so neživalskega izvora, zato so primerni tudi za vegetarijance, nekateri pa tudi za stroge vegane. Izdelki niso testirani na živalih.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI