Akcija!

Merilnik krvnega tlaka G+ in gratis kapsule Quvital® 50 mg

146.95  69.99 

OMEJENA KOLIČINA

Ker v Valensu prisegamo na preventivo, še posebej glede zdravja srca in ožilja, smo se odločili, da v našo ponudbo dodamo nadlaktni merilnik tlaka G+. Gre za enega najbolj kvalitetnih in vsestranskih merilnikov, ki omogoča enostavno uporabo in visoko natančnost meritve, priložen pa ima adapter za napajanje, zaradi česar vam ni potrebno kupovati dodatnih baterij. Da bo odločitev lažja, pa vam ob nakupu podarimo tudi Quvital® kapsule 50 mg.

V enem paketu boste tako po zelo ugodni ceni dobili dva izjemno kakovostna izdelka za preventivno dejavnost na področju srca in ožilja. Merilnik krvnega tlaka je po mnenju strokovnjakov nepogrešljiv v vsakem gospodinjstvu, Quvital® pa je sinonim za koencim Q10 vrhunske kakovosti. Kapsule, ki jih boste v paketu prejeli brezplačno, vsebujejo 50 mg koencima Q10 v obliki Q10Vital® – posebne vodotopne oblike Q10, za katero smo z več različnimi študijami dokazali izjemno (4-krat boljšo) asorpcijo, tudi pri starejših odraslih. Quvital® kapsule 50 mg vsebujejo tudi tiamin (vitamin B1), ki ima vlogo pri delovanju srca, in riboflavin (vitamin B2), ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 

Glavne prednosti nadlaktnega merilnika krvnega tlaka G+

 • Enostavna uporaba in velik zaslon
 • Merjenje na nadlahti omogoča visoko natančnost meritve
 • Detektor nepravilnega utripa
 • Priložen adapter za napajanje (deluje pa tudi na baterije)
 • Spomin za 90 meritev
 • Priložena lična torbica za shranjevanje
 • Garancija: 2 leti

Akcija Paket Merilnik krvnega tlaka G+ in gratis Quvital® 50 mg velja do razprodaje zalog

Samo še 1 na zalogi

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Kaj je krvni tlak?

Krvni tlak je tlak, ki se zazna na glavni arteriji (žili odvodnici) pri pretoku krvi po arterijah. Tlak, izmerjen, ko se srce skrči in požene kri po žilah, je sistolični (najvišji). Tlak, ko se srce razširi in se napolni s krvjo, pa je diastolični. Krvni tlak se meri z enoto mmHg in se nenehno spreminja. Razlikuje se glede na starost in spol, spreminja pa se lahko zaradi različnih dejavnikov: dnevnega bioritma, drže, fizičnih in psihičnih obremenitev, stresa in atmosferskih motenj.

 

Kaj je hipertenzija in kako jo nadzorujemo?

Hipertenzija ali visok krvni tlak je bolezen, ki je eden glavnih dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja, vključno z možgansko kapjo in srčnim infarktom. Tveganje za hipertenzijo lahko zmanjšamo s spremembo življenjskega sloga. Da bi preprečili oziroma nadzorovali hipertenzijo, moramo:

 • prenehati kaditi
 • zmanjšati vnos soli in maščob
 • vzdrževati primerno telesno težo
 • poskrbeti za redno telesno aktivnost
 • hoditi na redne zdravniške preglede

Zakaj meriti krvni tlak doma?

Zaradi velike razširjenosti bolezni srca in ožilja se priporoča redno merjenje krvnega tlaka. Merjenje doma svetujejo tudi zdravniki, saj je bolj zanesljivo, ker se meri v stabilnem in sproščenem okolju. Tlak je priporočljivo meriti vsak dan in si beležiti spremembe.

Klasifikacija WHO (Svetovne zdravstvene organizacije) in odkloni

Standard krvnega tlaka je postavila WHO in predstavlja splošno smernico. Krvni tlak se razlikuje med posamezniki in je odvisen od spola, starosti itd. Odkloni od standardov WHO so odvisni od več dejavnikov in vsakega posameznika. Krvni tlak se spreminja ob telovadbi, temperaturi okolice in je odvisen tudi od psihičnega stanja, uživanja hrane, delovanja črevesja, pogovora, pitja alkohola, kajenja itd.