Shopping Cart (0)

NOVO Valens D-Natural Vegan ustno pršilo

Spletna cena

17.49 15.90

Ustno pršilo Valens D-Natural Vegan vsebuje 100% naravno obliko vitamina D3 rastlinskega izvora, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Primeren je za vegane.

Okus: brez okusa
Pakiranje:
12,5 ml
Priporočen dnevni odmerek:
 1 razpršek
Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadošča za 125 dni.

Opis

Valens D-Natur Vegan je 100% naravno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila. Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3 rastlinskega izvora, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Valens D-Natur Vegan ne vsebuje konzervansov in je primeren za vse, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo popolnoma naravne izdelke. Izdelek je oljnate strukture, brez okusa. Več informacij o viru vitamina D najdete spodaj.

Vitamin D3 v ustnem pršilu Valens D-Natur Vegan je rastlinskega izvora, zaradi česar je primeren tudi za vegane. Pridobljen je iz rastline trajnice, ki je vsesplošno prisotna, s čimer je, za razliko od lišajev, ki imajo omejeno rastno dobo, njihovo pridobivanje pa je dolgotrajno in drago, zagotovljen tudi ekološki in trajnostni vidik.

Medtem, ko je natančen vir surovine poslovna skrivnost (v Valensu sicer s temi podatki razpolagamo, ne smemo pa je razkrivati tretjim osebam, saj nas k temu zavezuje Sporazum o nerazkrivanju podatkov), pa lahko potrdimo, da je proizvajalec surovine pridobil »Vegan society« certifikat, kar zagotavlja verodostojnost rastlinskega izvora. Gre za priznanega proizvajalca vitamina D3, ki svojo surovino dobavlja po vsem svetu, tako v Evropi, kot v ZDA, kjer pristojne organizacije tovrstne certifikate redno preverjajo. Proizvajalec ima za vitamin D3 rastlinskega izvora pridobljene naslednje certifikate :

 • »Vegan society approved«
 • »Vegetarian society approved«
 • »Kosher« certifikat
 • »Halal« certifikat

Podjetje Valens ima GMP certifikat – najvišji proizvodni standard za prehranska dopolnila, ki zagotavlja sledljivost in kakovost surovin ter končnih izdelkov. Vsi dokumenti so vedno na vpogled pristojnim organom.

Kaj je vitamin D in zakaj ga nujno potrebujemo?
Vitamin D je hormon, ki se s pomočjo sončnih žarkov sintetizira v naši koži. Njegova najpomembnejša vloga je uravnavanje presnove kalcija, s čimer prispeva k zdravju kosti, prispeva pa tudi k ohranjanju zdravih zob, delovanju mišic ter delovanju imunskega sistema. Izrazito prenizek nivo vitamina D pri odraslih lahko vodi do razgradnje ali celo do spontanih zlomov kosti ter prispeva k nastanku osteoporoze v starosti.

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Razpršite neposredno v usta.  Za odrasle priporočamo zaužitje 1 razprška dnevno.  Za dojenčke in otroke se posvetujte s pediatrom.

Aktivne sestavine v 1 razpršku (0,1 ml):
Vitamin D3: 25 μg oz. 1000
IU (500 % PDV*)
*PDV – Priporočen dnevni vnos

Ustno pršilo Valens D-Natural Vegan je primerno za vegane. Ne vsebuje glutena, konzervansov, gelatine, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25°C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Prednosti izdelka

1. Popolnoma naravne sestavine
2. Ne vsebuje konzervansov
3. Primerno za vegane.
4. Vsebuje kar 125 razprškov
5. Enostavno in zabavno odmerjanje
6. Zagotavlja hitro absorpcijo v ustni votlini
7. Razvito in izdelano v Sloveniji
8. Preverjena kakovost

Sestavine

 • srednjeverižni trigliceridi
 • vitamin D (holekalciferol)

  Ustno pršilo Valens D-Natural Vegan je primerno za vegane. Ne vsebuje glutena, konzervansov, gelatine, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom.

  Veganski vitamin D3 (holekalciferol) iz rastlin
  Vitamin D3 v ustnem pršilu Valens D-Natur Vegan je rastlinskega izvora, zaradi česar je primeren tudi za vegane. Pridobljen je iz rastline trajnice, ki je vsesplošno prisotna, s čimer je, za razliko od lišajev, ki imajo omejeno rastno dobo, njihovo pridobivanje pa je dolgotrajno in drago, zagotovljen tudi ekološki in trajnostni vidik.Do nedavnega je sicer veljalo, da rastline ne vsebujejo vitamina D3 in večina »veganskih« izdelkov vsebuje D3, pridobljen iz lišajev. Raziskave na rastlinah Solanum glaucophylllum Desf., Cestrum diurnum L. in Trisetum flavescens Beauv. so potrdile prisotnost vitamina D3 in sorodnih spojin v rastlinskem tkivu. Vitamin D3 so v nadaljnjih raziskavah našli večinoma v rastlinah iz rodu razhudnikovk (Solenaceae), npr. v listih paradižnika (do 0,8 µg/g suhih listov), v listih krompirja (0,15 µg/g svežih listov) ter v listih rastlin S. glaucophyllum (do 0,21 µg/g suhih listov). Raziskave so pokazale tudi, da obsevanje rastlin z UV svetlobo poveča vsebnost vitamina D3 in njegovih metabolitov. Vloga vitamina D3 pri rastlinah še ni docela raziskana, predvideva pa se, da je podobno kot pri živalih vključen v homeostazo kalcija. Kalcij je pri rastlinah potreben za stimulacijo rasti, tvorbo korenin ter pospeševanje kaljenja. Ker se vitamin D3 v rastlinah nahaja v zelo nizkih koncentracijah, je sama surovina, iz katere se le-ta pridobiva, mnogo dražja od običajnega D3, ki se navadno pridobiva sintetično, ali iz lanolina.Medtem, ko je natančen vir surovine poslovna skrivnost (v Valensu sicer s temi podatki razpolagamo, ne smemo pa je razkrivati tretjim osebam, saj nas k temu zavezuje Sporazum o nerazkrivanju podatkov), pa lahko potrdimo, da je proizvajalec surovine pridobil »Vegan society« certifikat, kar zagotavlja verodostojnost rastlinskega izvora. Gre za priznanega proizvajalca vitamina D3, ki svojo surovino dobavlja po vsem svetu, tako v Evropi, kot v ZDA, kjer pristojne organizacije tovrstne certifikate redno preverjajo. Proizvajalec ima za vitamin D3 rastlinskega izvora pridobljene naslednje certifikate :

  • »Vegan society approved«
  • »Vegetarian society approved«
  • »Kosher« certifikat
  • »Halal« certifikat

Slovenska kakovost in garancija proizvajalca

Podjetje Valens ima več kot 10-letno tradicijo. Naši proizvodni prostori se nahajajo v Šenčurju pri Kranju. Pri proizvodnji se zgledujemo po standardih dobre proizvodne prakse (GMP), kar pomeni, da vsako serijo sprostimo na trg šele, ko zanjo potrdimo varnost za končnega uporabnika in deklarirano vsebnost učinkovine. Pri zagotavljanju kakovosti izdelkov in točnosti podatkov, navedenih na embalaži, sodelujemo z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Inštitutom za nutricionistiko (Nutris) ter laboratorijem Mérieux NutriSciences iz Italije.

Vse sestavine v izdelkih Valens so neživalskega izvora, zato so primerni tudi za vegetarijance, nekateri pa tudi za stroge vegane. Izdelki niso testirani na živalih.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.