Shopping Cart (0)

Quvital Q10 kapsule 30 mg

Spletna cena

12.99 11.69

Quvital® Q10 kapsule 30 mg so prehransko dopolnilo s 30 mg koencima Q10 na kapsulo. Primerne so za osebe med 25. in 40. letom, ki želijo vzdrževati nivo Q10 v telesu. Kapsule so iz celuloze in so zato primerne za vegetarijance.

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula
Pakiranje: 30 kapsul
Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadošča za 30 dni.

Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Prehranska dopolnila Quvital® Q10

Prehranska dopolnila Quvital® Q10 vsebujejo inovativno vodotopno obliko koencima Q10 naravnega izvora. Znanstvene raziskave so pokazale, da ima ta oblika tudi do 4-krat boljšo absorpcijo od koencima Q10 v kristalizirani obliki ali v oljnih kapsulah. To je izjemno pomemben podatek, saj je običajen koencim Q10 zaradi svoje maščobotopne oblike zelo slabo topen v vodi.

Kaj je koencim Q10 in zakaj pride do njegovega pomanjkanja?

Koencim Q10 je naravna snov, ki je nujno potrebna za delovanje prav vsake človeške celice. Telo ga do neke mere proizvaja samo, vendar začne njegova »notranje proizvedena« količina v telesu padati že kmalu po 25. letu. Deloma Q10 v telo vnesemo tudi s hrano. Prisoten je v polnomastnih mlečnih izdelkih, mastnih morskih ribah, oreščkih in rdečem mesu, vendar so količine, ki jih vsebujejo živila, ob normalnem prehranjevanju premajhne, da bi nadomestile izpad endogenega koencima Q10 zaradi staranja. Poleg tega se običajni koencim Q10 s kuhanjem, pečenjem in sušenjem hrane uniči. Če bi hoteli primanjkljaj koencima Q10 v celoti nadomestiti s hrano, bi morali dnevno zaužiti vsaj pol kilograma sardel, kilogram mastnega mesa ali 20 litrov svežega polnomastnega mleka, kar pa je v nasprotju s priporočili zdravega prehranjevanja, saj bi s tem zaužili prevelike količine maščob.

Poleg staranja in prehrane z omejenim vnosom maščob, na nižanje koncentracije Q10 v telesu dodatno vplivajo tudi pretirano uživanje alkohola in tobaka ter nekatera zdravila (npr. zdravila za zniževanje ravni holesterola (statini), ki preprečijo nastanek Q10 v telesu), zato strokovnjaki po vsem svetu priporočajo uživanje dodatnih količin koencima Q10 s prehranskimi dopolnili.

Razlika med ubikinonom in ubikinolom

Koencim Q10 se v telesu nahaja v več oblikah, predvsem v obliki ubikinona (oksidirana) in ubikinola (reducirana oblika). Njegovo delovanje temelji prav na prehajanju med njima, zato nobena od obeh oblik ne more biti obravnavana kot prednostna. Zaužita oblika koencima Q10 (ubikinon / ubikinol) nikakor ne vpliva na funkcijo Q10 v telesu, saj takoj po absorpciji ubikinona pride do spontane redukcije, zaradi česar se CoQ10 v krvni plazmi pojavi pretežno v reducirani obliki. Ali bolj poenostavljeno: telo samo prepozna, katero obliko potrebuje v določenem organu in jo po potrebi “spremeni” v pravo.

Navodila za uporabo: Priporočamo zaužitje ene kapsule dnevno. Kapsulo zaužijte z nekaj tekočine, najbolje ob obroku hrane.

Aktivne sestavine v 1 kapsuli:
Koencim Q10: 30 mg

Ne vsebuje želatine in glutena. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Vodotopna oblika Q10

Izdelki Quvital® Q10 vsebujejo posebno vodotopno obliko koencima Q10, inovacijo Kemijskega inštituta iz Ljubljane, ki je omogočila razvoj prehranskih dopolnil s Q10 na vodni osnovi.

Koencim Q10 je v osnovi topen v maščobah, kar pomeni, da ga naše telo zelo težko »uporabi«. Če torej jemljete navadni Q10 ali oljne kapsule, se ga bo zelo veliko izločilo še preden pride do celic, kjer ga telo potrebuje. Slovenski znanstveniki so ta problem rešili z razvojem posebne vodotopne oblike Q10, ki omogoča boljšo absorpcijo in s tem bistveno večjo učinkovitost Q10 v telesu.

Znanstvene raziskave so pokazale izjemno biodostopnost in učinkovitost vodotopne oblike Q10 v izdelkih VALENS Quvital® Q10

Prednosti Quvital® Q10

 • inovativna vodotopna oblika koencima Q10
 • klinično dokazana povečana biorazpoložljivost
 • najbolj pester izbor izdelkov za različne potrebe in okuse
 • edini Q10 na tržišču v tekoči obliki in v ustnem pršilu
 • ne vsebujejo sestavin živalskega izvora
 • primerni za vegetarijance in vegane
 • izdelki niso testirani na živalih
 • slovenska kakovost

Sestavine

 • Q10Vital® (modiciran škrob, koencim Q10)
 • kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, barvilo: titanov dioksid)
 • modiciran škrob
 • sredstva proti sprijemanju: smukec silicijev dioksid in magnezijev stearat

Ne vsebuje želatine in glutena. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Varnost uporabe

Koencim Q10 je popolnoma naravna snov, ki jo telo do določene mere proizvaja samo. Varnost uporabe Q10 je bila pokazana v mnogih kliničnih študijah, v katerih so bile uporabljene zelo visoke kronične doze te učinkovine. Vsi dostopni podatki potrjujejo, da je Q10 zelo varen za uporabo. Predoziranje zato ni možno, saj odvečni vnos telo samo izloči. Uporaba izdelkov Quvital je popolnoma varna.

Slovenska kakovost in garancija proizvajalca

Podjetje Valens ima več kot 10-letno tradicijo. Naši proizvodni prostori se nahajajo v Šenčurju pri Kranju. Pri proizvodnji se zgledujemo po standardih dobre proizvodne prakse (GMP), kar pomeni, da vsako serijo sprostimo na trg šele, ko zanjo potrdimo varnost za končnega uporabnika in deklarirano vsebnost učinkovine. Pri zagotavljanju kakovosti izdelkov in točnosti podatkov, navedenih na embalaži, sodelujemo z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Inštitutom za nutricionistiko (Nutris) ter laboratorijem Mérieux NutriSciences iz Italije.

Vse sestavine v izdelkih Valens so neživalskega izvora, zato so primerni tudi za vegetarijance, nekateri pa tudi za stroge vegane. Izdelki niso testirani na živalih.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI