Shopping Cart (0)

Valens D-Natur ustno pršilo

Spletna cena

11.80 10.62

Ustno pršilo Valens D-Natur vsebuje naravno obliko vitamina D3, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov tvori naša koža in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek je brez konzervansov, zaradi česar je primeren tako za dojenčke, kot odrasle.

Okus: brez okusa
Pakiranje: 
15 ml
Priporočen dnevni odmerek:
 1 razpršek
Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadošča za 150 dni.

Opis

Uživanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocih v obdobju rasti, pri odraslih ljudeh pa predvsem jeseni in pozimi, ko ga zaradi nizke izpostavljenosti sončni svetlobi telo samo ne more tvoriti v zadostni količini.

Večina izdelkov na trgu je na voljo v obliki kapljic za dojenčke ali kapsul za odrasle. Medtem ko dojenčkom kapljice težko natančno odmerimo, tudi kapsule ali tablete odraslim včasih težko »teknejo«. Zato smo v slovenskem podjetju Valens razvili inovativno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, katerega uporaba je izjemno enostavna in zabavna. Valens D-Natur pršilo vsebuje naravno obliko vitamina D3, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov tvori naša koža in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek je brez konzervansov, zaradi česar je primeren tako za dojenčke, kot odrasle.

Kaj je vitamin D in zakaj ga nujno potrebujemo?

Vitamin D je hormon, ki se s pomočjo sončnih žarkov sintetizira v naši koži. Njegova najpomembnejša vloga je uravnavanje presnove kalcija, s čimer prispeva k zdravju kosti, prispeva pa tudi k ohranjanju zdravih zob, delovanju mišic ter delovanju imunskega sistema. Izrazito prenizek nivo vitamina D pri odraslih lahko vodi do razgradnje ali celo do spontanih zlomov kosti ter prispeva k nastanku osteoporoze v starosti.

Ali nam lahko »sončnega vitamina« primanjkuje?

Odgovor je žal DA. Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem v svetu in tudi v Sloveniji. Z nezadostnim vnosom se srečujemo predvsem pozimi, ko smo manj izpostavljeni soncu, na zaviranje nastanka vitamina D pa še dodatno vplivajo oblačila in kreme z UV-zaščito. Obenem le malo živil vsebuje vitamin D v omembe vredni količini. To so mastne ribe, ribje olje, jetra ter jajčni rumenjak. Rastlinska živila vsebujejo praktično nične količine vitamina D, zato je za vegetarijance še posebej pomemben dodaten vnos s prehranskimi dopolnili.

Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih

Pomanjkanje vitamina D pri dojenčkih in majhnih otrocih povzroča rahitis, pri katerem opazimo odebelitve na hrustancih, deformacije skeleta ter manjšo moč mišic. Zato uživanje vitamina D pediatri priporočajo že kmalu po rojstvu dojenčka.

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Za dojenčke in otroke do 3. leta starosti priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Količina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 150 dni. V primeru povečanih potreb lahko odmerite tudi 2 razprška dnevno. Za odrasle priporočamo do 3 razprške dnevno.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25°C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Aktivne sestavine v 1 razpršku (0,1 ml):
Vitamin D: 10 μg oz. 400
IU (200 % PDV*)
*PDV – Priporočen dnevni vnos

Ne vsebuje konzervansov, želatine, barvil, arom in glutena. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Prednosti izdelka

1. Popolnoma naravne sestavine
2. Ne vsebuje konzervansov
3. Primerno za dojenčke, otroke in odrasle
4. Vsebuje kar 150 razprškov
5. Ne povzroča krčev pri dojenčkih
6. Enostavno in zabavno odmerjanje
7. Zagotavlja hitro absorpcijo v ustni votlini
8. Primerno za vegetarijance
9. Razvito in izdelano v Sloveniji
10. Preverjena kakovost

Sestavine

 • srednjeverižni trigliceridi
 • vitamin D (holekalciferol)

Slovenska kakovost in garancija proizvajalca

Podjetje Valens ima več kot 10-letno tradicijo. Naši proizvodni prostori se nahajajo v Šenčurju pri Kranju. Pri proizvodnji se zgledujemo po standardih dobre proizvodne prakse (GMP), kar pomeni, da vsako serijo sprostimo na trg šele, ko zanjo potrdimo varnost za končnega uporabnika in deklarirano vsebnost učinkovine. Pri zagotavljanju kakovosti izdelkov in točnosti podatkov, navedenih na embalaži, sodelujemo z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Inštitutom za nutricionistiko (Nutris) ter laboratorijem Mérieux NutriSciences iz Italije.

Vse sestavine v izdelkih Valens so neživalskega izvora, zato so primerni tudi za vegetarijance, nekateri pa tudi za stroge vegane. Izdelki niso testirani na živalih.

2 comments
  • Pozdravljeni,
   V enem razpršku (0,1 ml) je vitamin D: 10 qg oz. 400 IU (200 % PDV – priporočen dnevni vnos)
   Lep pozdrav,
   Valens

Comments are closed.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI