Shopping Cart (0)

Valens vitamin B12 ustno pršilo

Spletna cena

10.90 9.81

Valens vitamin B12 je prehransko dopolnilo v priročni obliki ustnega pršila z odličnim okusom češnje. Vloga vitamina B12 je zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, normalno delovanje živčnega sistema in tvorjenje rdečih krvnih teles. Še posebej je primeren za vegetarijance in vegane, ki s prehrano ne dobijo dovolj vitamina B12. V enem razpršku vsebuje 250 μg metilkobalamina.

Okus: češnja
Pakiranje:
25 ml
Priporočen dnevni odmerek: 1 razpršek
Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadošča za 125 dni.

Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Vitamin B12:

 • Prispeva k sproš­čanju energije pri presnovi.
 • Prispeva k delovanju živčnega sistema.
 • Prispeva k presnovi homocisteina.
 • Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.
 • Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
 • Prispeva k zmanj­ševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Ima vlogo pri delitvi celic.

Vir vitamina B12 je večinoma hrana živalskega izvora – največ ga vsebujejo ribe, govedina, piščanec in puran, vendar žolčna kislina v želodcu otežuje njegov prehod v krvni obtok. Pršilo Valens B12 ponuja odlično rešitev, saj omogoča telesu, da ga delno absorbira že v ustni votlini, kar je predvsem dobrodošlo za starejše uporabnike, ki imajo pogosto slabšo absorpcijo.

Zagotoviti vitamin B12 v strogi veganski prehrani je še najbolj težavno, kajti rastlinska živila, z izjemo nekaterih gob, tega vitamina naravno ne vsebujejoVegetarijanci imajo na drugi strani možnost pridobiti majhne količine B12 iz živil kot so jajca in sveži sir (cottage cheese).

Strokovnjaki vegetarijancem in veganom priporočajo nadomeščanje vitamina B12 s hrano, ki je dodatno obogatena s tem vitaminom, ali s prehranskimi dopolnili.

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Količina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 125 dni.

Aktivne sestavine v 1 razpršku (0.2 ml):
Vitamin B12 (metilkobalamin): 250 μg (10.000% PDV*)
*Priporočen dnevni vnos

Ne vsebuje želatine, glutena, umetnih barvil in sladkorja.
Izdelek je primeren tudi za vegetarijance in vegane.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Izdelek porabite v šestih mesecih po odprtju. Izdelek porabite v šestih mesecih po odprtju.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Prednosti izdelka

Odlična absorpcija

Vitamin B12 v obliki ustnega pršila omogoča enostavno odmerjanje in odlično absorpcijo, ki se začne že v ustni votlini. To je še posebej dobrodošlo za tiste, ki imate oteženo absorpcijo v prebavilih.

Enostavna uporaba

Ustno pršilo omogoča bolj prilagojene odmerke vitamina B12 glede na vaše dnevne potrebe in je odlično za ljudi, ki ne želite jemati kapsul ali tablet.
Valens B12 pršilo hitro postane nepogrešljiv
pripomoček v vašem žepu ali torbici.

Okus češnje

Ustno pršilo Valens B12 vsebuje aromo češnje, ki daje izdelku zelo prijeten okus. Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice.

Brez dodanega sladkorja

Pršilo Valens vitamin B12 ne vsebuje sladkorja.
Vsebuje zobem prijazno sladilo ksilitol, ki je naravno prisotno tudi v sadju in predstavlja odlično alternativo sladkorju.

Sestavine

 • voda
 • sredstvo za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi
 • aroma češnje
 • konzervans: kalijev sorbat
 • kislina: citronska kislina
 • vitamin B12 (metilkobalamin)

 

Slovenska kakovost in garancija proizvajalca

Podjetje Valens ima več kot 10-letno tradicijo. Naši proizvodni prostori se nahajajo v Šenčurju pri Kranju. Pri proizvodnji se zgledujemo po standardih dobre proizvodne prakse (GMP), kar pomeni, da vsako serijo sprostimo na trg šele, ko zanjo potrdimo varnost za končnega uporabnika in deklarirano vsebnost učinkovine. Pri zagotavljanju kakovosti izdelkov in točnosti podatkov, navedenih na embalaži, sodelujemo z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Inštitutom za nutricionistiko (Nutris) ter laboratorijem Mérieux NutriSciences iz Italije.

Vse sestavine v izdelkih Valens so neživalskega izvora, zato so primerni tudi za vegetarijance, nekateri pa tudi za stroge vegane. Izdelki niso testirani na živalih.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI