fbpx

Valens L-Carnitine Plus

L-karnitin – naravna, telesu lastna snov

L-karnitin je naravna  in človeškemu telesu lastna snov, ki se nahaja v skoraj vseh celicah našega telesa. Največ je najdemo v srcu in mišicah, torej organih, ki za delovanje potrebujejo največ energije. L-karnitin telo deloma proizvaja samo, deloma se absorbira s hrano, že dolgo pa se uporablja tudi v prehranskih dopolnilih, predvsem v tistih, ki so namenjena športnikom. Jemanje se priporoča prav pred fizično aktivnostjo, a absorpcija običajnega L-karnitina je precej počasna in največja koncentracija v krvi je dosežena šele po 3-4 urah.

L-karnitin v ustnem pršilu

V Valensu smo razvili Valens L-Carnitine Plus, inovativno prehransko dopolnilo z L-karnitinom v obliki ustnega pršila. Poleg priročne oblike ima ustno pršilo še odličen okus češnje, v priporočenem dnevnem odmerku (5 razprškov) pa vsebuje 500 mg L-karnitin tartata.

  • Sodeluje pri presnovi maščobe
  • Več energije
  • Manj utrujenosti

Dodatek vitaminov B6 in B12, tiamina ter kroma

L-karnitinu v izdelku Valens L-Carnitine Plus smo dodali strateško izbrane učinkovine, ki dodatno podpirajo delovanje prehranskega dopolnila. Vitamina B6 in B12 namreč prispevata k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, biotin pa poleg sproščanja energije skupaj s kromom prispeva še k presnovi maščob in drugih makrohranil.

L-karnitin in krom za športnike

Kombinacija kroma in L-karnitina je zelo pogosta v prehranskih dopolnilih za rekreativne in vrhunske športnike, in tudi Valens L-Carnitine Plus priporočamo prav fizično aktivnim osebam. Uporabo pa svetujemo tudi starejšim, saj se L-karnitina naravno največ nahaja v srcu.

Aktivne sestavine

V 5 razprških (2,7 ml):

  • L-karnitin: 500 mg
  • tiamin: 1,5 mg (136 % PDV*)
  • vitamin B6: 5,6 mg (400 % PDV*)
  • biotin: 200 µg (400 % PDV*)
  • vitamin B12: 40 µg (1600 % PDV)
  • Krom: 120 µg (300 % PDV*)

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine

Voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi, L-karnitin tartrat, naravna aroma češnje, piridoksin hidroklorid, konzervans: kalijev sorbat, tiamin mononitrat, sladila: natrijev ciklamat, acesulfam K in natrijev saharin, kromov pikolinat, biotin, metilkobalamin.

Ustno pršilo Valens L-Carnitine Plus ne vsebuje glutena, sladkorja, alkohola, laktoze ter umetnih barvil in arom. Primeren je za vegane in vegetarijance.

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za odrasle je 5 razprškov. Po uporabi pršilko obrišite. Razslojevanje (usedlina) ne vpliva na kvaliteto izdelka.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Glede na priporočen dnevni odmerek vsebina zadostuje za 20 dni.

Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice.

Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

S katero hrano lahko zaužijemo L-karnitin?

Največ L-karnitina najdemo v mesu in od tod tudi poimenovanje (lat. carnus – meso). Največ L-karnitina imajo jagnjetina, govedina, piščančje meso, sir in ribe, nekaj pa ga vsebujejo tudi mleko in jajca. L-karnitin najdemo predvsem v živilih živalskega izvora, medtem ko ga hrana rastlinska izvora vsebuje precej manj. Načeloma velja, da bolj ko je meso rdeče, več ima L-karnitina.

Ali je ustno pršilo Valens L-Carnitine Plus primerno za vegane?

Izdelek je primeren tako za vegetarijance kot vegane, saj ne vsebuje sestavin živalskega izvora.

Kje se uporablja L-karnitin?

L-karnitin se zelo pogosto uporablja v prehranskih dopolnilih za hujšanje in za športnike.

Questions?/Vprašanja?

MENI
Košarica