fbpx

VALENS MULTIVITAMIN

Kombinacija esencialnih vitaminov za zdravje in dobro počutje

Vitamini v človeškem telesu opravljajo pomembno vlogo, njihov prispevek k ohranjanju zdravja in dobrega počutja pa je esencialnega pomena. Samo s prehrano telesu pogosto ne zagotovimo zadostne količine potrebnih vitaminov, poleg nezdrave prehrane pa na pomanjkanje vitaminov vpliva tudi fizična aktivnost, zaradi katere se skozi potenje izločajo vitamini. Zato smo v Valensu razvili dva izdelka s kombinacijo vseh pomembnih vitaminov:

 • -Valens Multivitamin za odrasle
 • -Valens Multivitamin Junior za otroke

Oba vsebujeta celoten spekter vitaminov skupine B ter vitamine A, E, C in D. Valens Multivitamin za odrasle vsebuje še dodatek koencima Q10.

Oblika ustnega pršila za enostavno uporabo

Oba izdelka sta v obliki ustnega pršila, ki omogoča začetek absorpcije že v ustni votlini ter enostavno odmerjanje. Oba izdelka vsebujeta naravno aromo pomaranče, zaradi katere bo izdelek še posebej priljubljen med otroki. Priporočamo ju v času psihofizičnih obremenitev in povečanih možnosti za okužbe.

Vitamini in koencim Q10

Valens Multivitamin je priročno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila. Vsebuje esencialne vitamine ter Q10Vital® – vodotopno obliko koencima Q10 s klinično dokazano izjemno absorpcijo. Izdelek vsebuje kombinacijo vitaminov A, C, E in D ter vitamine B kompleksa, zaradi česar predstavlja dobrodošlo dopolnitev prehrani, kadar vnosi teh vitaminov s hrano niso zadostni.

Koencim Q10 je naravno prisoten v vsaki človeški celici, vendar nam ga po 25. letu začne primanjkovati, zato svetujemo njegovo nadomeščanje s prehranskimi dopolnili. Vitamini A, D, B6, B12 in C imajo vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, vitamina E in C pa sta tudi antioksidanta in imata tudi vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vsi vitamini v izdelku imajo pomembno vlogo v človeškem telesu.

Valens Multivitamin ima okus pomaranče, vsebuje pa tudi ksilitol, ki je naravno prisoten tudi v sadju.

Aktivne sestavine

V 4 razprških (0,8 ml)

 • tiamin: 2,2 mg (200 % PDV*)
 • riboflavin: 0,28 mg (20 % PDV*)
 • niacin: 4 mg (25 % PDV*)
 • pantotenska kislina: 8,5 mg (142 % PDV*)
 • vitamin B6: 2,4 mg (171 % PDV*)
 • biotin: 50 µg (100 % PDV*)
 • folna kislina: 400 µg (200 % PDV*)
 • vitamin B12: 12,5 µg (500 % PDV*)
 • vitamin A: 420 µg (53 % PDV*)
 • vitamin D: 25 µg (500 % PDV*)
 • vitamin E: 3 mg (25 % PDV*)
 • vitamin C: 20 mg (25 % PDV*)
 • koencim Q10: 5 mg

*PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine

Voda, sladilo: ksilitol (30%), zgoščen sok pomaranče (8%), Q10Vital® (voda, modificiran škrob, koencim Q10), natrijev-L-askorbat, aroma pomaranče, holekalciferol, kalcijev D-pantotenat, DL-alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, piridoksin hidroklorid, retinil acetat, tiamin hidroklorid, konzervans: natrijev benzoat, sredstvo za zgostitev: ksantan gumi, pteroilmonoglutaminska kislina, natrijev riboflavin 5′-fosfat, D-biotin, metilkobalamin.

Ustno pršilo Valens Multivitamin je primerno za vegetarijance. Ne vsebuje glutena, želatine, alkohola, laktoze in umetnih barvil.

Pred uporabo dobro pretresite. Razpršite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za odrasle je 4 razprške dnevno.

V tem primeru vsebina zadostuje za 30 dni.

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Varnost

Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Pomembni vitamini za otroke

Valens Multivitamin Junior je priročno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila. Izdelek vsebuje kombinacijo vitaminov A, C, E in D ter vitamine B-kompleksa, zaradi česar predstavlja dobrodošlo dopolnitev prehrani, kadar vnosi teh vitaminov s hrano niso zadostni. Valens Multivitamin Junior ima okus pomaranče, vsebuje pa tudi ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja. Zaradi prijetnega okusa in zabavne uporabe ga otroci še posebej obožujejo.

Vitamini A, D, B6, B12 in C imajo vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, vitamina E in C sta tudi antioksidanta in imata tudi vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, vitamin D pa ima vlogo pri ohranjanju zdravih kosti in zob. Vsi vitamini v izdelku imajo pomembno vlogo v človeškem telesu.

Aktivne sestavine

v 2 razprških:

 • Tiamin: 0,5 mg (63 % PDV*)
 • riboflavin: 0,21 mg (23 % PDV*)
 • niacin: 2,4 mg (24 % PDV*)
 • pantotenska kislina: 2 mg (50 % PDV*)
 • vitamin B6: 0,5 mg (100 % PDV*)
 • biotin: 0,015 mg (100 % PDV*)
 • folna kislina: 0,15 mg (50 % PDV*)
 • vitamin B12: 0,001 mg (67 % PDV*)
 • vitamin A: 0,2 mg (29 % PDV*)
 • vitamin D: 0,01 mg (200 % PDV*)
 • vitamin E: 1,8 mg (23 % PDV*)
 • vitamin C: 12 mg (17 % PDV*)

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine

Voda, sladilo: ksilitol (30 %), zgoščen sok pomaranče (8 %), natrijev-L-askorbat, holekalciferol, aroma pomaranče, DL-alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat, retinil acetat, konzervans: natrijev benzoat, piridoksin hidroklorid, sredstvo za zgostitev: ksantan gumi, tiamin hidroklorid, natrijev riboflavin-5-fosfat, pteroilmonoglutaminska kislina, D-biotin, metilkobalamin.

Valens Multivitamin Junior ne vsebuje glutena, želatine, alkohola, laktoze in umetnih barvil. Primeren je tudi za vegetarijance.

Navodila za uporabo

Pred uporabo dobro pretresite. Razpršite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek od 3. leta dalje sta 2 razprška dnevno, za otroke, starejše od 7 let pa 4 razprški. V tem primeru vsebina zadostuje za 30-60 dni.

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Varnost

Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Kaj je koencim Q10 in zakaj pride do njegovega pomanjkanja?

Koencim Q10 je naravna snov, ki je nujno potrebna za življenje. Prisoten je v vsaki človeški celici in telo ga do neke mere pri zdravih ljudeh proizvaja samo, vendar začne količina endogenega koencima Q10 po 25. letu strmo upadati. Deloma lahko pomanjkanje nadomestimo s hrano (prisoten je denimo v polnomastnih mlečnih izdelkih, mastnih morskih ribah, oreščkih in rdečem mesu), vendar so količine, ki jih vsebujejo živila, ob normalnem prehranjevanju premajhne, da bi nadomestile izpad endogenega koencima Q10 zaradi staranja. Poleg tega se običajni koencim Q10 s kuhanjem, pečenjem in sušenjem hrane uniči.

Poleg staranja in prehrane na nižanje koncentracije Q10 v telesu dodatno vplivajo tudi pretirano uživanje alkohola in tobaka ter nekatera zdravila (npr. zdravila za zniževanje ravni holesterola (statini), ki preprečijo nastanek Q10 v telesu), zato strokovnjaki po vsem svetu priporočajo vnos koencima Q10 s prehranskimi dopolnili.

Zakaj je vitamin D pomemben?

Vitamin D je hormon, ki se s pomočjo sončnih žarkov sintetizira v naši koži, zato mu rečemo tudi sončni vitamin. Prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob. Hkrati prispeva tudi k delovanju mišic in imunskega sistema.

Zakaj vse lahko pride do pomanjkanja vitaminov skupine B?

Do pomanjkanja vitaminov skupine B lahko pride iz več razlogov. Najbolj pogosto se pojavi zaradi otežene absorpcije pri starejših od 50 let in tistih, ki nimajo uravnotežene prehrane in zato v svoje telo s hrano ne vnesejo dovolj vitaminov skupine B. Povečano potrebo imajo tudi nosečnice in fizično aktivne osebe, ki s potenjem izločajo večje količine vitaminov in mineralov.   

Problem je lahko tudi v naši črevesni flori: večje količine sladkorja v prehrani lahko poškodujejo in spremenijo črevesno floro, zato črevesne bakterije ne ustvarjajo več lastnih vitaminov skupine B. Poleg sladkorjev imajo lahko podobe učinek tudi črna kava, pravi čaj in alkohol.

Kaj je B kompleks?

B kompleks je skupno ime za 8 vitaminov skupine B. Ti vitamini so zelo pomembni za normalno delovanje človeškega telesa, saj mu pomagajo pri procesu razgrajevanja zaužite hrane in hkrati proizvajajo energijo. Posamezni vitamini te skupine prispevajo k delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanjuzmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, delovanju imunskega sistema ter ohranjajo močne lase, nohte in kožo. Pomanjkanje teh vitaminov lahko privede do težav s kožo, slabokrvnostiizčrpanosti in nespečnosti, odraža pa se lahko tudi na nohtih, laseh in koži.

Vitaminov skupine B je 8: B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin in folna kislina. Pomanjkanju so najbolj izpostavljeni ljudje, stari nad 50 let in nosečnice, ki imajo povečano potrebo po teh vitaminih, pa tudi tisti, ki nimajo uravnotežene prehrane. S težavami zaradi pomanjkanja vitaminov skupine B se lahko srečajo tudi fizično aktivne osebe, ki s potenjem izločajo večje količine vitaminov in mineralov.

 Zakaj izbrati ustno pršilo Multivitamin oz. Multivitamin Junior?

Na enostaven in zabaven način lahko svoje telo oz. telo svojih otrok oskrbite z vsemi esencialnimi vitamini, ki so ključni za zdravo in aktivno življenje.

Questions?/Vprašanja?

MENI
Košarica