Shopping Cart (0)

Valens Beauty kolagen + Q10

Valens Beauty je edinstven izdelek za lepo in sijočo kožo, razvit v Sloveniji. Vsebuje skrbno izbrane sestavine, ki podpirajo lepoto od znotraj. 

Valens Beauty collagen

Valens Beauty vsebuje kar 4.000 mg izjemno kakovostnega ribjega kolagena Peptan® ter 50 mg inovativne vodotopne oblike koencima Q10 naravnega izvora Q10Vital®, ki dokazano zmanjšujeta gubice ter prispevata k bolj gladki, čvrsti in napeti koži. Izdelek vsebuje tudi vitamin A in biotin, ki prispevata k ohranjanju zdrave kože ter vitamin C, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

• Antioksidativno delovanje
• Mladostnejši videz kože
• Zmanjševanje gubic
• Izboljšuje gladkost in čvrstost kože

Valens Beauty ima zelo prijeten okus pinakolade in ne vsebuje dodanega sladkorja.

Valens Beauty škatla in steklenička mala

Sestavine in uporaba

Valens Beauty škatla in steklenička mala

Aktivne sestavine v enem odmerku (10 ml): 

 • ribji kolagen (Peptan®): 4000 mg
 • vodotopni koencim Q10 (Q10Vital®): 50 mg
 • vitamin C: 80 mg (100 % *PDV)
 • vitamin A: 920 μg (115 % *PDV)
 • biotin: 150 μg (300 % *PDV)

 

Vsebina: 200 ml

Navodila za uporabo:  Pred uporabo dobro pretresite. Priporočamo zaužitje 10 ml (dve dozirni žlički) dnevno. Za vidne učinke (bolj gladka in sijoča koža) svetujemo redno jemanje vsaj tri mesece.

Varnost: Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje. Koencim Q10 in kolagen sta telesu lastni komponenti, kar pomeni, da ju telo izloči, če ju zaužijemo preveč. Študije na koencimu Q10 in kolagenu so bile delane sicer tudi na mnogo večjih odmerkih (Q10 pri 150 mg dnevno, kolagen pri 10 g dnevno).

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v enem mesecu po odprtju.

Glede na priporočene odmerke izdelek zadošča za 20 dni.

Q10Vital®

Koencim Q10 v lepotni industriji

Na trgu obstajajo številni kozmetični pripravki z dodatkom koencima Q10, vendar zaradi varovalnih lastnosti naše kože koencim Q10 iz krem zelo težko prodre vanjo in ne doseže mest, kjer ga naše telo dejansko potrebuje. Poleg tega so količine koencima Q10 v kremah zanemarljivo nizke.

Q10Vital® – inovativna vodotopna oblika koencima Q10

V Valensu verjamemo, da lepota prihaja od znotraj, zato smo se odločili, da s študijo dokažemo vpliv uživanja koencima Q10 na kožo. Študijo smo izvedli v sodelovanju z Inštitutom za kozmetiko Visoke šole za storitve. Povzročila je pravo malo revolucijo na tem področju. Študija, v kateri je sodelovalo 33 žensk*, je potrdila, da redno uživanje koencima Q10 v dovolj visokih odmerkih pomembno vpliva na strukturo kože. Rezultati trimesečnega uživanja izdelkov Quvital so pokazali čvrstost in mladostnejši videz kože ter zmanjšanje gub.

Študija je pokazala, da dolgoročno uživanje sirupa s koencimom Q10 izboljša izgled kože, tako v smislu čvrstosti kot kožnega mikroreliefa oziroma zmanjšanja gub. V skupini, ki je jemala višjo koncentracijo koencima Q10 v sirupu, so bili rezultati nekoliko boljši kot v skupini z nižjo koncentracijo, v obeh primerih pa so pri večini prostovoljk opazili izboljšanje čvrstosti in gladkosti kože ter zmanjšanje gub v primerjavi s skupino, ki je uživala placebo (torej sirup brez koencima Q10).

Slika 1: stanje kože pred uživanjem tekočine s Q10Vital

prej21

Slika 2: stanje kože po 3 mesecih rednega uživanja tekočine s Q10Vital

Valens Beauty kolagen Q10 gubice

*Raziskava Inštituta za kozmetiko VIST je trajala približno tri mesece, v tem obdobju pa je 33 zdravih prostovoljk, starih med 45 in 60 let, uživalo prehransko dopolnilo z vodotopnim Q10 v obliki tekočine. Kandidatke so morale biti povsem zdrave, zagotoviti  so morale, da niso uporabljale zdravila za zniževanje holesterola v krvi, da pred raziskavo niso bile na invazivnih pomlajevalnih posegih in niso uporabljale kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo koencim Q10. V študiji so testirali kožne parametre, kot so stanje dermisa in gub, vlažnost in elastičnost kože ter odpravo drugih znakov staranja kože. Ena skupina je jemala placebo, druga 50 mg Q10, tretja pa 150 mg Q10 na dan. Avtorji raziskave so rezultate predstavili na svetovni konferenci o koencimu Q10 v Bologni, študija pa je bila objavljena tudi v ugledni znanstveni reviji Biofactors.

Ribji kolagen Peptan

Pomen kolagena za kožo

Kolagen je beljakovina, ki je prisotna v koži in vezivnem tkivu. V koži se nahaja kolagen tipa I in III, medtem ko je v vezivnem tkivu kolagen tipa II. Naše telo kolagen proizvaja samo, vendar začne ta “notranja proizvodnja” po 20. letu upadati, sprva malo manj opazno, z leti pa vedno hitreje – po 40. letu že kar za 1 % na leto. Upadanje ravni kolagena v telesu se navzven kaže predvsem na koži: postaja manj prožna, manj elastična, izgublja vlago in nastajajo gubice. Kolagen lahko v telo vnesemo z uživanjem živalske kože, vezi ali kosti, vendar v minimalnih količinah. Bolj enostavno in priporočljivo ga je uživati v obliki kakovostnih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo dovolj visoke količine hidroliziranega kolagena.

Kolagen Peptan® – najčistejša oblika iz morskih rib

Valens Beauty vsebuje najbolj kakovosten kolagen tipa I na tržišču, za katerega so različne študije pokazale visoko učinkovitost ob rednem uživanju. Peptan® je izjemno čist in naravno bioaktiven kolagen v hidrolizirani obliki, pridobljen iz morskih rib. S procesom hidrolizacije se kolagen razbije v drobne delce, ki se mnogo lažje in bolje absorbirajo, s tem pa se nalagajo tam, kjer jih telo najbolj potrebuje.

SLIKA 1 IN 2: Študije, objavljene tudi v znanstvenih revijah, so pokazale, da se je po treh mesecih rednega uživanja kolagena Peptan fragmentacija (razpadanje) kolagena v koži zmanjšala kar za 31 %, hidratacija (vlažnost) kože pa se je povečala za 28 %. 

valens beauty kolagen in Q10 valens beauty kolagen q10 gubice

Kolagen je telesu lastna beljakovina, zato je ne moremo predozirati. Študije so bile narejene tudi na večjih odmerkih (10 gramov kolagena Peptan dnevno), zato je njegovo uživanje povsem varno. Pomembno je predvsem, da kolagen uživamo redno, prvi rezultati pa se bodo pokazali že po enem (pri mlajših) do treh mesecev uporabe.

Vloga vitaminov A, C in biotina

Valens Beauty vsebuje kombinacijo vitaminov, ki dodatno prispevajo k zdravju in izgledu kože.

 • Vitamin C ima vlogo pri tvorbi kolagena, kot antioksidant pa ščiti celice pred oksidativnim stresom.
 • Vitamin A, ki se ga v kozmetičnih preparatih pogosto uporablja v obliki retinola, ima vlogo pri ohranjanju zdrave kože.
 • Biotin je pomembna sestavina B-kompleksa in ima vlogo pri ohranjanju zdrave kože in las.

Prednosti izdelka Valens Beauty

 • visok odmerek kakovostnega ribjega kolagena (4000 mg)
 • visok odmerek vodotopne oblike koencima Q10 (50 mg)
 • odličen okus pinakolade (ananas in kokos)
 • je brez dodanega sladkorja
 • ne vsebuje glutena in umetnih barvil
 • izdelek ni testiran na živalih
 • izdelek je primeren tudi za vegetarijance

Valens Beauty collagen

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.