Shopping Cart (0)

VALENS ISLAGEL

Inovativno prehransko dopolnilo za grlo, žrelo in glasilke

Hiter tempo življenja in stres negativno vplivata na naše zdravje in pogosto so najbolj na udaru naše grlo, žrelo in glasilke. Dražeče in suho grlo ter suh kašelj, ki vodijo v hripavost in izgubo glasu, se največkrat pojavijo v hladnih mesecih, ko so prehladna obolenja pogostejša, a se temu zaradi klimatiziranih in suhih prostorov ni moč izogniti niti poleti.

Ker se je vsak od nas že srečal s podobnimi težavami, in ker vemo, kako dragocen je naš glas, smo v Valensu razvili Valens IslaGel, 100 % naravno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno in natančno odmerjanje neposredno na mesto delovanja – v ustno votlino.

Priporočamo ga vsem, ki želijo poskrbeti za zdravo sluznico ustne votline, grla in žrela, dobrodošel pa je tudi pri govorcih, pevcih, kadilcih in vseh, ki se zadržujejo v klimatiziranih prostorih.

Ustno pršilo Valens IslaGel vsebuje izvleček islandskega lišaja, ki se tradicionalno uporablja in prispeva k ohranjanju zdravih sluznic ust, grla in žrela. Izvleček na površini sluznice ustne votline, grla in žrela tvori zaščitni film in s tem zmanjšuje vpliv dejavnikov okolja, ki izsušujejo sluznico.

Valens IslaGel vsebuje tudi izvleček ingverja, ki se tradicionalno uporablja predvsem v hladnejših mesecih in omogoča svež občutek v ustni votlini, medtem ko med in naravna aroma limone poskrbita za prijeten okus.

Aktivne sestavine v 4 razprških (1,2 ml)

Izvleček islandskega lišaja (Cetraria islandica): 100 mg

Izvleček korenike ingverja (Zingiber officinale): 2,8 mg

Sestavine

med, voda, suhi izvleček islandskega lišaja (Cetraria islandica), maltodekstrin, naravna aroma limone, izvleček korenike ingverja (Zingiber officinale).

Izdelek ne vsebuje konzervansov, glutena, želatine, umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance.

Islandski lišaj

Najpogosteje uporabljena učinkovina za lajšanje težav z grlom.

 

Islandski lišaj je steljčnica v obliki blazinic, ki raste na visoko ležečih področjih, najpogosteje v tundrah severne Evrope in Azije. Tradicionalno se uporablja za lajšanje draženja v žrelu in grlu ter s tem povezanega suhega kašlja. Aktivna učinkovina izvlečka islandskega lišaja so v vodi topni polisaharidi, ki na površini sluznice ustne votline in žrela tvorijo zaščitno plast, s čemer ju zavarujejo pred nadaljnjim draženjem. Na ta način zmanjšujejo vpliv negativnih dejavnikov iz okolja, kot so suh in onesnažen zrak ter škodljivi mikrobi. Islandski lišaj vsebuje tudi liheninske kisline, ki v kombinaciji z zaščitno plastjo iz polisaharidov pripomorejo k pomirjujočemu učinku na grlo, žrelo in glasilke.

Ingver

Ena izmed najbolj vsestranskih začimb ima svoj izvor v Aziji.

Ingver je začimbna rastlina, ki izvira na Kitajskem in je ena najbolj razširjenih začimb s številnimi pozitivnimi lastnostmi. Ima izrazit, rahlo pekoč okus, in se kot začimba uporablja v mnogih jedeh in pijačah. Uporaba ingverja tako v živilih kot v alternativni medicini ima v Aziji in nekaterih Evropskih državah že zelo dolgo tradicijo, vedno bolj pa je zaradi njegove vsestranskosti uporaba razširjena tudi pri nas.

Ingver med drugim v alternativni medicini uporabljajo za preprečevanje slabosti in migren, za podporo imunskemu sistemu, zniževanje holesterola in uravnavanje prebave. Zelo uporaben je tudi kot pomoč pri izkašljevanju in za preprečevanje slabega zadaha v ustih.

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek so 4 razprški naenkrat. V primeru povečanih potreb lahko takšen odmerek ponovite do 5-krat na dan. Po uporabi pršilko obrišite.

Ustno pršilo Valens IslaGel je popolnoma varno za uporabo, saj vsebuje samo naravne sestavine in je brez konzervansov.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Ali lahko Valens IslaGel uživajo tudi otroci?

Valens IslaGel je popolnoma naraven in brez konzervansov, a vsebuje med, zato ga lahko uživajo otroci po dopolnjenem enem letu. Ker je slajen z medom, ki mu je za okus dodana aroma limone, bo pršilo všeč tudi otrokom. Edini pomislek je pekoč ingverjev okus, ki utegne biti otrokom premočan.

Kolikšen je priporočen dnevni odmerek, če smo prehlajeni in imamo dražeče grlo in suh kašelj?

Priporočen dnevni odmerek so sicer 4 razprški naenkrat vsaj enkrat na dan, a v obdobju povečanih potreb lahko odmerek ponovite do 5-krat na dan.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI