Valens Kolagen Premium

Valens Kolagen Premium

Valens Kolagen Premium je edinstven izdelek za lepo in sijočo kožo, lase in nohte, razvit v Sloveniji. Vsebuje skrbno izbrane sestavine, ki podpirajo lepoto od znotraj.

Valens Kolagen Premium vsebuje kar 4.000 mg izjemno kakovostnega hidroliziranega ribjega kolagena Peptan® ter 50 mg inovativne vodotopne oblike koencima Q10 naravnega izvora Q10Vital®, ki dokazano zmanjšujeta gubice ter prispevata k bolj gladki, čvrsti in napeti koži. Izdelek je obogaten z vitaminoma A in biotinom, ki prispevata k ohranjanju zdrave kože, vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena in zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Cink prispeva k ohranjanju zdrave kože in kosti, selen pa k ohranjanju zdravih las in nohtov.

Valens Kolagen Premium ima zelo prijeten okus pinakolade in ne vsebuje dodanega sladkorja. 

 

• Antioksidativno delovanje

• Zmanjševanje gubic

• Izboljšuje gladkost in čvrstost kože

• Podpira vlažnost kože

• Čvrsti lasje in nohti

• Podpora delovanju hrustanca in kosti

Sestavine in uporaba

Aktivne sestavine v enem odmerku (15 ml): 

• hidroliziran ribji kolagen (Peptan®): 4000 mg
• vodotopni koencim Q10 (Q10Vital®): 50 mg
• vitamin C: 80 mg (100 % *PDV)
• cink: 10 mg (100 % *PDV)
• vitamin A: 920 μg (115 % *PDV)
• biotin: 150 μg (300 % *PDV)
• selen: 55 µg (100 % *PDV)

Ostale sestavine: voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (15 %) in ksantan gumi, zgoščeni naravni jabolčni sok, naravne arome: jabolko, kokos, ananas, kislina: citronska kislina, konzervans: natrijev benzoat.

Vsebina: 300 ml

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Priporočen dnevni odmerek je 15 ml prehranskega dopolnila, ki ga lahko zaužijete v enkratnem ali več manjših odmerkih. Izdelek lahko zaužijete neposredno ali z vodo oziroma drugim hladnim napitkom.

Varnost: Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje. Koencim Q10 in kolagen sta telesu lastni komponenti, kar pomeni, da ju telo izloči, če ju zaužijemo preveč. Študije na koencimu Q10 in kolagenu so bile delane sicer tudi na mnogo večjih odmerkih (Q10 pri 150 mg dnevno, kolagen pri 10 g dnevno).

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 1 mesecu po odprtju. Po odprtju priporočamo shranjevanje v hladilniku.

Glede na priporočene odmerke izdelek zadošča za 20 dni.

Q10Vital®

Koencim Q10 v lepotni industriji

Na trgu obstajajo številni kozmetični pripravki z dodatkom koencima Q10, vendar zaradi varovalnih lastnosti naše kože koencim Q10 iz krem zelo težko prodre vanjo in ne doseže mest, kjer ga naše telo dejansko potrebuje. Poleg tega so količine koencima Q10 v kremah zanemarljivo nizke.

Q10Vital® – inovativna vodotopna oblika koencima Q10

V Valensu verjamemo, da lepota prihaja od znotraj, zato smo se odločili, da s študijo dokažemo vpliv uživanja koencima Q10 na kožo. Študijo smo izvedli v sodelovanju z Inštitutom za kozmetiko Visoke šole za storitve. Povzročila je pravo malo revolucijo na tem področju. Študija, v kateri je sodelovalo 33 žensk*, je potrdila, da redno uživanje koencima Q10 v dovolj visokih odmerkih pomembno vpliva na strukturo kože. Rezultati trimesečnega uživanja izdelkov Quvital so pokazali čvrstost in mladostnejši videz kože ter zmanjšanje gub.

Študija je pokazala, da dolgoročno uživanje sirupa s koencimom Q10 izboljša izgled kože, tako v smislu čvrstosti kot kožnega mikroreliefa oziroma zmanjšanja gub. V skupini, ki je jemala višjo koncentracijo koencima Q10 v sirupu, so bili rezultati nekoliko boljši kot v skupini z nižjo koncentracijo, v obeh primerih pa so pri večini prostovoljk opazili izboljšanje čvrstosti in gladkosti kože ter zmanjšanje gub v primerjavi s skupino, ki je uživala placebo (torej sirup brez koencima Q10).

Slika 1: stanje kože pred uživanjem tekočine s Q10Vital

prej21

Slika 2: stanje kože po 3 mesecih rednega uživanja tekočine s Q10Vital

Valens Beauty kolagen Q10 gubice

*Raziskava Inštituta za kozmetiko VIST je trajala približno tri mesece, v tem obdobju pa je 33 zdravih prostovoljk, starih med 45 in 60 let, uživalo prehransko dopolnilo z vodotopnim Q10 v obliki tekočine. Kandidatke so morale biti povsem zdrave, zagotoviti  so morale, da niso uporabljale zdravila za zniževanje holesterola v krvi, da pred raziskavo niso bile na invazivnih pomlajevalnih posegih in niso uporabljale kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo koencim Q10. V študiji so testirali kožne parametre, kot so stanje dermisa in gub, vlažnost in elastičnost kože ter odpravo drugih znakov staranja kože. Ena skupina je jemala placebo, druga 50 mg Q10, tretja pa 150 mg Q10 na dan. Avtorji raziskave so rezultate predstavili na svetovni konferenci o koencimu Q10 v Bologni, študija pa je bila objavljena tudi v ugledni znanstveni reviji Biofactors.

Ribji kolagen Peptan®

Pomen kolagena za kožo

Kolagen je beljakovina, ki je prisotna v koži in vezivnem tkivu. V koži se nahaja kolagen tipa I in III, medtem ko je v vezivnem tkivu kolagen tipa II. Naše telo kolagen proizvaja samo, vendar začne ta “notranja proizvodnja” po 20. letu upadati, sprva malo manj opazno, z leti pa vedno hitreje – po 40. letu že kar za 1 % na leto. Upadanje ravni kolagena v telesu se navzven kaže predvsem na koži: postaja manj prožna, manj elastična, izgublja vlago in nastajajo gubice. Kolagen lahko v telo vnesemo z uživanjem živalske kože, vezi ali kosti, vendar v minimalnih količinah. Bolj enostavno in priporočljivo ga je uživati v obliki kakovostnih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo dovolj visoke količine hidroliziranega kolagena.

Kolagen Peptan® – najčistejša oblika iz morskih rib

Valens Kolagen Premium vsebuje najbolj kakovosten kolagen tipa I na tržišču, za katerega so različne študije pokazale visoko učinkovitost ob rednem uživanju. Peptan® je izjemno čist in naravno bioaktiven kolagen v hidrolizirani obliki, pridobljen iz morskih rib. S procesom hidrolizacije se kolagen razbije v drobne delce, ki se mnogo lažje in bolje absorbirajo, s tem pa se nalagajo tam, kjer jih telo najbolj potrebuje.

SLIKA 1 IN 2: Študije, objavljene tudi v znanstvenih revijah, so pokazale, da se je po treh mesecih rednega uživanja kolagena Peptan fragmentacija (razpadanje) kolagena v koži zmanjšala kar za 31 %, hidratacija (vlažnost) kože pa se je povečala za 28 %. 

valens beauty kolagen in Q10 valens beauty kolagen q10 gubice

Kolagen je telesu lastna beljakovina, zato je ne moremo predozirati. Študije so bile narejene tudi na večjih odmerkih (10 gramov kolagena Peptan dnevno), zato je njegovo uživanje povsem varno. Pomembno je predvsem, da kolagen uživamo redno, prvi rezultati pa se bodo pokazali že po enem (pri mlajših) do treh mesecev uporabe.

Vloga vitaminov A, C, biotina ter mineralov selena in cinka

Valens Kolagen Premium vsebuje kombinacijo vitaminov in mineralov, ki dodatno prispevajo k zdravju in izgledu kože, las in nohtov.

 • Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti ter hrustanca, ki je pomemben del sklepov.
 • Vitamin A, ki se ga v kozmetičnih preparatih pogosto uporablja v obliki retinola, ima vlogo pri ohranjanju zdrave kože.
 • Biotin je pomembna sestavina B-kompleksa in ima vlogo pri ohranjanju zdrave kože in las.
 • Selen prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.
 • Cink prispeva k ohranjanju zdrave kože in kosti.

Vitamin C, cink in selen imajo tudi pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Prednosti izdelka

 • Visoko kakovosten hidroliziran ribji kolagen Peptan®
 • Vodotopni koencim Q10Vital® z izjemno absorpcijo
 • Vitamini A, C, biotin
 • Minerala cink in selen
 • Naravna aroma in odličen okus pinakolade
 • Slajen s ksilitolom, ne vsebuje dodanega sladkorja
 • Enostavno odmerjanje, priložen merilni lonček
 • Razvit in izdelan v Sloveniji
 • Najvišji certifikat kakovosti (GMP)
 • Primeren za vegetarijance

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI