fbpx

Valens Kolagen Premium

VALENS KOLAGEN PREMIUM

Valens Kolagen Premium – edinstveno prehransko dopolnilo s hidroliziranim kolagenom in koencimom Q10 za lepo in sijočo kožo, lase in nohte.

Valens Kolagen Premium je slovenski izdelek, ki vsebuje inovativno kombinacijo skrbno izbranih sestavin, ki podpirajo lepoto od znotraj, in je odličnega okusa, kar je pri izdelkih s kolagenom zelo težko doseči. Vsebuje kar 4.000 mg visoko kakovostnega hidroliziranega ribjega kolagena Peptan®, ki ga odlikujeta izjemna čistost in absorpcija. Poleg vrhunskega kolagena pa Valens Kolagen Premium vsebuje tudi 50 mg “koencima mladosti”. Gre za Q10Vital®, v Sloveniji razvito vodotopno obliko koencima Q10 , ki ima klinično dokazano izjemno absorpcijo in prispeva k lepši koži.

Valens Kolagen Premium je obogaten še z:

 • vitaminom A in biotinom, ki prispevata k ohranjanju zdrave kože,
 • selenom, ki prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov,
 • cinkom, ki poleg tega, da prispeva k ohranjanju zdrave kože, pripomore k vzdrževanju zdravih kosti in
 • vitaminom C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti ter hrustanca, ki je pomemben del sklepov.

Vitamin C, cink in selen imajo tudi pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Prednosti izdelka Valens Kolagen Premium: vsebuje hidroliziran ribji kolagen Peptan®, ki sodi v sam svetovni vrh, in slovenski Q10Vital®, najboljši Q10 na svetu, ter ima odličen okus pinakolade.

Aktivne sestavine

V enem odmerku (priložen dozirni pokrovček – 15 ml):

 • hidroliziran ribji kolagen (Peptan®): 4000 mg
  • vodotopni koencim Q10 (Q10Vital®): 50 mg
  • vitamin C: 80 mg (100 % *PDV)
  • cink: 10 mg (100 % *PDV)
  • vitamin A: 920 μg (115 % *PDV)
  • biotin: 150 μg (300 % *PDV)
  • selen: 55 µg (100 % *PDV)

*PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine

Voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (15 %) in ksantan gumi, zgoščeni naravni jabolčni sok, naravne arome: jabolko, kokos, ananas, kislina: citronska kislina, konzervans: natrijev benzoat.

Valens Kolagen Premium vsebuje ksilitol, ki se naravno nahaja v različnih vrstah sadja in je odlična alternativa sladkorju. Naravne arome jabolka, kokosa in ananasa dajejo izdelku zelo prijeten okus pinakolade.

Izdelek je primeren za vegetarijance (vsebuje ribji kolagen).

Navodila za uporabo

Pred uporabo dobro pretresite. Priporočen dnevni odmerek je 15 ml (poln dozirni pokrovček), ki ga lahko zaužijete v enkratnem ali več manjših odmerkih. Izdelek lahko zaužijete neposredno ali z vodo oziroma drugim hladnim napitkom.

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 1 mesecu po odprtju. Po odprtju priporočamo shranjevanje v hladilniku.

Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadošča za 20 dni. 

Varnost

Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje. Koencim Q10 in kolagen sta telesu lastni komponenti, kar pomeni, da ju telo izloči, če ju zaužijemo preveč. VEČ

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Vplivi kombinacije vodotopnega koencima Q10 in hidroliziranega kolagena na kožo

V Valensu smo z eno od preteklih študij že dokazali učinke rednega uživanja našega koencima Q10 (Q10Vital®) na koži, prav tako so izsledki tujih študij pokazali dobre rezultate rednega uživanja kolagena Peptan®.  Doslej še raziskana pa je bila kombinacija obeh sestavin, zato smo v Valensu izvedli novo študijo. Dokazali smo pozitivne vplive uživanja prehranskega dopolnila Valens Kolagen Premium, ki vsebuje hidrolizirani ribji kolagen in vodotopen koencim Q10. Tako je naš izdelek eden redkih tovrstnih na slovenskem trgu z lastno študijo in se torej lahko ponaša tudi z nazivom klinično dokazano.

V študiji so nas zanimali struktura kože, gladkost, izraženost gub in ostali parametri kože. Študijo smo izvedli na 34 zdravih ženskah, starih med 40 in 65 let. Testna skupina je 12 tednov uživala dnevni odmerek tekočine Valens Kolagen Premium, placebo skupina pa je uživala obarvan sirup z aromo brez aktivnih sestavin.

Rezultati študije

1. Višja gostota usnjice. Usnjica je srednji, najmočnejši in najdebelejši slog kože, ki ima ključno vlogo pri zaščiti telesa pred zunanjimi vplivi. Njeni ključni komponenti sta kolagen in elastin, ki ji dajeta moč in prožnost. Gostota usnjice je bila pri testni skupini po 12 tednih (T12) uživanja tekočine Valens Kolagen Premium bistveno izboljšana, tako v primerjavi s placebo skupini kot z začetnimi meritvami (T0).

Gostota usnjice je v največji meri povezana s količino kolagena in elastina, a so tokratni rezultati skoraj dvakrat boljši, če jih primerjamo z rezultati ene od preteklih študij z višjim odmerkom kolagena (10 mg/dan) brez koencima Q10. To kaže na sinergistično delovanje koencima Q10 in kolagena.

2. Manjši delež gub na področju obraza okoli oči. Po 12 tednih uživanja tekočine Valens Kolagen Premium je bil delež površine gub na periorbitalnem področju, to je območje obraza okoli oči, bistveno nižji v primerjavi z začetnim stanjem in s placebo skupino.

 

3. Bolj gladka koža. V testni skupini se je gladkost kože znatno izboljšala, medtem ko se je v placebo skupini še nekoliko poslabšala.

4. Zmanjšanje skupne ocene gub. Z ekspertno oceno izraženosti različnih tipov gub na različnih obraznih predelih je bila izračunana skupna ocena gub. Pri testni skupini, ki je uživala Valens Kolagen Premium, je bila po 12 tednih bistveno nižja, kar pomeni manj izražene gube na območju celega obraza. Pri placebo skupini ni bilo razlike v primerjavi z začetnim stanjem.

Objava rezultatov: Znanstveni članek je bil objavljen 27. februarja v reviji Nutrients 2020.

 

Najčistejša oblika kolagena iz morskih rib

Valens Kolagen Premium vsebuje najbolj kakovosten kolagen tipa I na tržišču, za katerega so različne študije pokazale visoko učinkovitost ob rednem uživanju in ki sodi med vodilne blagovne znamke kolagena na svetu in dosega najvišje mednarodne standarde kakovosti. Peptan® je izjemno čist in naravno bioaktiven kolagen v hidrolizirani obliki, pridobljen iz morskih rib. S procesom hidrolizacije se kolagen razbije v drobne delce, ki se mnogo lažje in bolje absorbirajo, s tem pa se nalagajo tam, kjer jih telo najbolj potrebuje.

Kolagen Peptan® vsebuje kar 18 različnih aminokislin, ki so osnovni gradniki beljakovin. Približno 50 % aminokislin v izdelku predstavljajo glicin, prolin in hidroksiprolin, ki so tudi sicer zastopani v koži, kosteh in hrustancu.

Kolagen z največ študijami

O kolagenu Peptanu® je bilo napisanih največ raziskav in kliničnih študij, ki so ob rednem uživanju pokazale odlične rezultate na koži, laseh in nohtih.

Študije, objavljene tudi v znanstvenih revijah, so pokazale, da se je po treh mesecih rednega uživanja kolagena Peptan® fragmentacija (razpadanje) kolagena v koži zmanjšala kar za 31 %, hidratacija (vlažnost) kože pa se je povečala za 28 % (slika 1 in 2).

Q10Vital® – vodotopna oblika koencima Q10 z izjemno absorpcijo

Valens Kolagen Premium vsebuje Q10Vital®, v Sloveniji razvito vodotopno obliko koencima Q10, ki ima klinično dokazano 4-krat večjo absorpcijo v primerjavi z navadnim Q10. Vodotopna oblika koencima Q10, ki jo je razvil Kemijski inštitut iz Ljubljane, predstavlja edinstveno in daleč najbolj učinkovito obliko koencima Q10, za katero je značilna bistveno izboljšana biorazpoložljivost.

Klinične študije

V Valensu verjamemo, da lepota prihaja od znotraj, zato smo se odločili, da s študijo dokažemo vpliv uživanja koencima Q10 na kožo. Študijo smo izvedli v sodelovanju z Inštitutom za kozmetiko Visoke šole za storitve. Povzročila je pravo malo revolucijo na tem področju. Študija, v kateri je sodelovalo 33 žensk*, je potrdila, da redno uživanje koencima Q10 v dovolj visokih odmerkih pomembno vpliva na strukturo kože. Rezultati trimesečnega uživanja izdelkov Quvital® so pokazali čvrstost in mladostnejši videz kože ter zmanjšanje gub.

Študija je pokazala, da dolgoročno uživanje tekočine s koencimom Q10 izboljša izgled kože, tako v smislu čvrstosti kot kožnega mikroreliefa oziroma zmanjšanja gub. V skupini, ki je jemala višjo koncentracijo koencima Q10 v sirupu, so bili rezultati nekoliko boljši kot v skupini z nižjo koncentracijo, v obeh primerih pa so pri večini prostovoljk opazili izboljšanje čvrstosti in gladkosti kože ter zmanjšanje gub v primerjavi s skupino, ki je uživala placebo (torej sirup brez koencima Q10).

Slika 1: stanje kože pred uživanjem tekočine s Q10Vital®

Slika 2: stanje kože po 3 mesecih rednega uživanja tekočine s Q10Vital®

Raziskava Inštituta za kozmetiko VIST je trajala približno tri mesece, v tem obdobju pa je 33 zdravih prostovoljk, starih med 45 in 60 let, uživalo prehransko dopolnilo z vodotopnim Q10 v obliki tekočine. Kandidatke so morale biti povsem zdrave, zagotoviti  so morale, da niso uporabljale zdravila za zniževanje holesterola v krvi, da pred raziskavo niso bile na invazivnih pomlajevalnih posegih in niso uporabljale kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo koencim Q10. V študiji so testirali kožne parametre, kot so stanje dermisa in gub, vlažnost in elastičnost kože ter odpravo drugih znakov staranja kože. Ena skupina je jemala placebo, druga 50 mg Q10, tretja pa 150 mg Q10 na dan. Avtorji raziskave so rezultate predstavili na svetovni konferenci o koencimu Q10 v Bologni, študija pa je bila objavljena tudi v ugledni znanstveni reviji Biofactors.

 

Ali je uživanje izdelka Valens Kolagen Premium varno? 

Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje. Koencim Q10 in kolagen sta telesu lastni komponenti, kar pomeni, da ju telo izloči, če ju zaužijemo preveč. Študije na koencimu Q10 in kolagenu so bile delane sicer tudi na mnogo večjih odmerkih (Q10 pri 150 mg dnevno, kolagen pri 10 g dnevno). Pomembno je predvsem redno uživanje, prvi rezultati pa se bodo pokazali že po enem (pri mlajših) do treh mesecev uporabe.

Kaj je kolagen?

Kolagen je beljakovina, ki je prisotna v koži in vezivnem tkivu. V koži se nahaja kolagen tipa I in III, medtem ko je v vezivnem tkivu kolagen tipa II. Naše telo kolagen proizvaja samo, vendar začne ta “notranja proizvodnja” po 20. letu upadati, sprva malo manj opazno, z leti pa vedno hitreje – po 40. letu že kar za 1 % na leto. Upadanje ravni kolagena v telesu se navzven kaže predvsem na koži: postaja manj prožna, manj elastična, izgublja vlago in nastajajo gubice. Kolagen lahko v telo vnesemo z uživanjem živalske kože, vezi ali kosti, vendar v minimalnih količinah. Bolj enostavno in priporočljivo ga je uživati v obliki kakovostnih prehranskih dopolnil, kot je Valens Kolagen Premium, ki vsebuje dovolj visoke količine hidroliziranega kolagena.

Kaj je koencim Q10?

Koencim Q10 je telesu lastna snov, ki sodeluje pri procesu nastajanja celične energije in je nujno potrebna za življenje. Prav tako kot pri kolagenu, tudi tako imenovana »notranja proizvodnja« Q10 v telesu začne upadati po 20. letu, zato se priporoča njegovo dodajanje. Zaradi številnih koristnih učinkov in dolgoletni uporabi v lepotni industriji mu pravimo kar koencim mladosti. VEČ

Kakšne so prednosti izdelka Valens Kolagen Premium pred drugimi podobnimi izdelki na tržišču?

Ena od prednosti je seveda v edinstveni formuli. Poleg izjemno kakovostnega ribjega kolagena Peptan® Valens Kolagen Premium vsebuje še Q10Vital®, v Sloveniji razvit vodotopni koencim Q10, ki ima klinično dokazano 4-krat večjo absorpcijo v primerjavi z navadnim Q10. Izdelek je obogaten še z drugimi pomembnimi minerali in vitamini.

Zelo pomembna prednost našega izdelka pa je tudi okus – pri večini izdelkov s tekočim kolagenom je slab okus kar precejšnja težava. V Valensu pa smo razvili izdelek z naravno aromo jabolka, kokosa in ananasa, ki izdelku daje odličen okus pinakolade. Poleg tega ne vsebuje dodatnega sladkorja in je slajen izključno s ksilitolom, ki je naravno prisoten tudi v sadju.

Ali je izdelek primeren za vegane?

Izdelki s kolagenom, tako naš Valens Kolagen Premium kot tudi drugi izdelki na trgu, so žal za vegane neprimerni. Kolagen je namreč sestavina, ki jo najdemo samo v živalih in ljudeh. Najpogosteje kolagen pridobivajo iz kravje ali ribje kože. Kolagen iz rastlinskih virov ne obstaja.

Questions?/Vprašanja?

MENI
Košarica