Ali je izdelek primeren za vegane?

Izdelki s kolagenom, tako naš Valens Kolagen Premium kot tudi drugi izdelki na trgu, so žal za vegane neprimerni. Kolagen je namreč sestavina, ki jo najdemo samo v živalih in ljudeh. Najpogosteje kolagen pridobivajo iz kravje ali ribje kože. Kolagen iz rastlinskih virov ne obstaja.

Kakšne so prednosti izdelka Valens Kolagen Premium pred drugimi podobnimi izdelki na tržišču?

Ena od prednosti je seveda v edinstveni formuli. Poleg izjemno kakovostnega ribjega kolagena Peptan® Valens Kolagen Premium vsebuje še Q10Vital®, v Sloveniji razvit vodotopni koencim Q10, ki ima klinično dokazano 4-krat večjo absorpcijo v primerjavi z navadnim Q10. Izdelek je obogaten še z drugimi pomembnimi minerali in vitamini.

Zelo pomembna prednost našega izdelka pa je tudi okus – pri večini izdelkov s tekočim kolagenom je slab okus kar precejšnja težava. V Valensu pa smo razvili izdelek z naravno aromo jabolka, kokosa in ananasa, ki izdelku daje odličen okus pinakolade. Poleg tega ne vsebuje dodatnega sladkorja in je slajen izključno s ksilitolom, ki je naravno prisoten tudi v sadju.

Ali je uživanje izdelka Valens Kolagen Premium varno? 

Vse aktivne sestavine v izdelku so v odmerkih, ki so varni za uživanje. Koencim Q10 in kolagen sta telesu lastni komponenti, kar pomeni, da ju telo izloči, če ju zaužijemo preveč. Študije na koencimu Q10 in kolagenu so bile delane sicer tudi na mnogo večjih odmerkih (Q10 pri 150 mg dnevno, kolagen pri 10 g dnevno). Pomembno je predvsem redno uživanje, prvi rezultati pa se bodo pokazali že po enem (pri mlajših) do treh mesecev uporabe.

Kaj je koencim Q10?

Koencim Q10 je telesu lastna snov, ki sodeluje pri procesu nastajanja celične energije in je nujno potrebna za življenje. Prav tako kot pri kolagenu, tudi tako imenovana »notranja proizvodnja« Q10 v telesu začne upadati po 20. letu, zato se priporoča njegovo dodajanje. Zaradi številnih koristnih učinkov in dolgoletni uporabi v lepotni industriji mu pravimo kar koencim mladosti. VEČ

Kaj je kolagen?

Kolagen je beljakovina, ki je prisotna v koži in vezivnem tkivu. V koži se nahaja kolagen tipa I in III, medtem ko je v vezivnem tkivu kolagen tipa II. Naše telo kolagen proizvaja samo, vendar začne ta “notranja proizvodnja” po 20. letu upadati, sprva malo manj opazno, z leti pa vedno hitreje – po 40. letu že kar za 1 % na leto. Upadanje ravni kolagena v telesu se navzven kaže predvsem na koži: postaja manj prožna, manj elastična, izgublja vlago in nastajajo gubice. Kolagen lahko v telo vnesemo z uživanjem živalske kože, vezi ali kosti, vendar v minimalnih količinah. Bolj enostavno in priporočljivo ga je uživati v obliki kakovostnih prehranskih dopolnil, kot je Valens Kolagen Premium, ki vsebuje dovolj visoke količine hidroliziranega kolagena.

Koliko sladkorja vsebuje Valens Kolagen Premium?

Izdelek ne vsebuje dodanega sladkorja – vsebuje ksilitol, ki se naravno nahaja tudi v nekaterih vrstah sadja. Za zagotovitev odličnega okusa kolagena, kar je redkost med tovrstnimi izdelki, smo tekočini dodali tudi zgoščen naravni sok jabolka, ki vsebuje majhne količina sladkorja. V priporočenem dnevnem odmerku (15 ml) izdelek tako vsebuje 0,8 g sladkorja iz zgoščenega soka jabolka. Cela steklenička vsebuje 17 g sladkorja.