fbpx

Valens Proflex kapsule

Valens Proflex je inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul za podporo normalnemu delovanju kosti in hrustanca. Bogata formula skrbno izbranih sestavin vsebuje glukozamin, hondroitin, hialuronsko kislino in vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca. Tovrstne izdelke pogosto uporabljajo tudi športniki in vsi, ki imajo težave pri večji obremenitvi kolen (npr. rekreativni smučarji, pohodniki …). Valens Proflex priporočamo vsem, ki jim zaradi večje obrabe primanjkuje teh pomembnih gradnikov sklepnega matriksa in vezivnih tkiv.

Skrbno izbrane sestavine:

  • Glukozamin in hondroitin sta telesu lastni snovi, ki sta prisotni v hrustancu in ju hrustančno tkivo nujno potrebuje, a ju je z leti oz. z obrabo vedno manj.
  • Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter pri delovanju imunskega sistema.
  • Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo jo v očesnem zrklu, živčnem tkivu, koži in hrustancu. 
  • Izvleček kurkume pa se v vzhodni medicini tradicionalno uporablja v mnoge namene, med drugim tudi pri raznih vnetjih, saj ima zelo blagodejen vpliv…
Valens Proflex

Aktivne sestavine

V 2 kapsulah:  

  • Glukozamin sulfat: 1000 mg (Glukozamin: 720 mg)
  • Hondoitin sulfat: 200 mg (Hondroitin: 150 mg)
  • Hialuronska kislina: 20 mg
  • Vitamin C: 80 mg (100 % PDV*)
  • Izvleček kurkume: 150 mg

*PDV: priporočen dnevni vnos

Sestavine

D-glukozamin sulfat (iz oklepa morskih rakov), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, barvilo: titanov dioksid), hondroitin sulfat (iz rib), ekstrakt kurkume (Curcuma longa), vitamin C (L-askorbinska kislina), hialuronska kislina (natrijev hialuronat).

Valens Proflex ne vsebuje glutena ter umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance – vsebuje glukozamin, pridobljen iz lupin morskih rakcev.

Navodila za uporabo

Priporočamo zaužitje dveh kapsul dnevno z vodo oz. drugim hladnim napitkom.

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek Valens Proflex zadostuje za 30 dni.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Varnost

Vse aktivne sestavine so v priporočenem dnevnem odmerku varne za uživanje. Nosečnice, doječe matere in uporabniki različnih zdravil se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Uporabo odsvetujemo ljudem, ki so alergični na ribe in morsko hrano.

Kaj je glukozamin?

Glukozamin je aminosladkor in je našemu telesu lastna snov. Je najosnovnejši gradnik v biosintezi številnih snovi, ki so tesno povezane s strukturo in funkcijo sklepov. Nahaja se v skoraj vseh telesnih tkivih, največ pa ga je v vezivnem tkivu in hrustancu. Najdemo ga v skeletu rakov in žuželk ter v celičnih stenah gliv, od koder najpogosteje izvira tudi glukozamin kot učinkovina v zdravilih in prehranskih dopolnilih.

Glukozamin v telo vnašamo preko pripravkov v obliki tablet, kapsul in krem, ki vsebujejo hitin iz zunanjih delov skeleta lupinarjev.

Kateri glukozamin je najboljši?

Na trgu je ogromno izdelkov z glukozaminom in razlikujejo se po obliki, vsebnosti in ceni. Najboljši so izdelki za oralno uživanje, torej kapsule in tablete.

Kapsule Proflex v priporočeni dnevni dozi vsebujejo kar 1000 mg glukozamin sulfata in zadostujejo za 30 dni, kar je dokaj ugodno glede na ostale izdelke na trgu. Poleg tega vsebujejo tudi hondroitin, hialuronsko kislino in vitamin C, ki so pomembni gradniki sklepov in vezivnih tkiv in so zelo pomemben dodatek glukozaminu.

Zakaj izdelek vsebuje vitamin C?

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, s tem pa podpre delovanje ostalih aktivnih sestavin. Vitamin C smo prav zaradi njegove vloge pri nastajanju kolagena dodali tudi izdelku Valens Kolagen Premium.

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo v tekočini okoli očesnega zrkla, vezivnih tkivih, živčnem tkivu, koži in v sklepih. Ima izjemno dobro sposobnost zadrževanja vode v tkivih, npr. v koži – zato se pogosto uporablja tudi v lepotni industriji ter izdelkih za športnike in starejše z obrabljenimi sklepi.

Questions?/Vprašanja?

MENI
Košarica