Shopping Cart (0)

Valens Proflex kapsule

Valens Proflex je inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul z glukozaminom, hondroitinom, hialuronsko kislino in vitaminom C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca. Priporočamo ga vsem, ki jim primanjkuje teh pomembnih gradnikov sklepnega matriksa in vezivnih tkiv.

Glukozamin in hondroitin z vitaminom C

Valens Proflex vsebuje glukozamin in hondroitin, telesu lastni snovi, ki ju hrustančno tkivo nujno potrebuje. Dodali smo jima še vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter pri delovanju imunskega sistema.

Dodatek hialuronske kisline in kurkume

Valens Proflex kapsule so obogatene še s hialuronsko kislino, naravno sestavino človeškega telesa, ki jo najdemo v očesnem zrklu, živčnem tkivu, koži in hrustancu. Izvleček kurkume pa se v vzhodni medicini tradicionalno uporablja v mnoge namene, med drugim tudi pri raznih vnetjih.

Valens Proflex

Aktivne sestavine

V 2 kapsulah:  

  • Glukozamin sulfat: 1000 mg (Glukozamin: 720 mg)
  • Hondoitin sulfat: 200 mg (Hondroitin: 150 mg)
  • Hialuronska kislina: 20 mg
  • Vitamin C: 80 mg (100 % PDV*)
  • Izvleček kurkume: 150 mg

*PDV: priporočen dnevni vnos

Sestavine

D-glukozamin sulfat (iz oklepa morskih rakov), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, barvilo: titanov dioksid), hondroitin sulfat (iz rib), ekstrakt kurkume (Curcuma longa), vitamin C (L-askorbinska kislina), hialuronska kislina (natrijev hialuronat).

Valens Proflex ne vsebuje glutena ter umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance.

Priporočamo zaužitje dveh kapsul dnevno z vodo oz. drugim hladnim napitkom.

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Uporabo odsvetujemo ljudem, ki so alergični na ribe in morsko hrano.

Glede na priporočen dnevni odmerek vsebina zadostuje za 30 dni.

Vse aktivne sestavine so v priporočenem dnevnem odmerku varne za uživanje. Nosečnice, doječe matere in uporabniki različnih zdravil se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Zakaj izdelek vsebuje vitamin C?

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, s tem pa podpre delovanje ostalih aktivnih sestavin. Vitamin C smo prav zaradi njegove vloge pri nastajanju kolagena dodali tudi izdelku Valens Kolagen Premium.

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo v tekočini okoli očesnega zrkla, vezivnih tkivih, živčnem tkivu, koži in v sklepih. Ima izjemno dobro sposobnost zadrževanja vode v tkivih, npr. v koži – zato se pogosto uporablja tudi v lepotni industriji.

Kaj je glukozamin?

Glukozamin je aminosladkor in je našemu telesu lastna snov. Je najosnovnejši gradnik v biosintezi številnih snovi, ki so tesno povezane s strukturo in funkcijo sklepov. Nahaja se v skoraj vseh telesnih tkivih, največ pa ga je v vezivnem tkivu in hrustancu. Najdemo ga v skeletu rakov in žuželk ter v celičnih stenah gliv, od koder najpogosteje izvira tudi glukozamin kot učinkovina v zdravilih in prehranskih dopolnilih.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.

MENI