Valens Proflex je inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul za podporo normalnemu delovanju kosti in hrustanca. Bogata formula skrbno izbranih sestavin vsebuje glukozamin, hondroitin, hialuronsko kislino in vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca. Tovrstne izdelke pogosto uporabljajo tudi športniki in vsi, ki imajo težave pri večji obremenitvi kolen (npr. rekreativni smučarji, pohodniki …). Valens Proflex priporočamo vsem, ki jim zaradi večje obrabe primanjkuje teh pomembnih gradnikov sklepnega matriksa in vezivnih tkiv.

 

Skrbno izbrane sestavine

  • Glukozamin in hondroitin sta telesu lastni snovi, ki sta prisotni v hrustancu in ju hrustančno tkivo nujno potrebuje, a ju je z leti oz. z obrabo vedno manj.
  • Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter pri delovanju imunskega sistema.
  • Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo jo v očesnem zrklu, živčnem tkivu, koži in hrustancu. 
  • Izvleček kurkume pa se v vzhodni medicini tradicionalno uporablja v mnoge namene, med drugim tudi pri raznih vnetjih, saj ima zelo blagodejen vpliv…