Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo v tekočini okoli očesnega zrkla, vezivnih tkivih, živčnem tkivu, koži in v sklepih. Ima izjemno dobro sposobnost zadrževanja vode v tkivih, npr. v koži – zato se pogosto uporablja tudi v lepotni industriji ter izdelkih za športnike in starejše z obrabljenimi sklepi.

Kateri glukozamin je najboljši?

Na trgu je ogromno izdelkov z glukozaminom in razlikujejo se po obliki, vsebnosti in ceni. Najboljši so izdelki za oralno uživanje, torej kapsule in tablete.

Kapsule Proflex v priporočeni dnevni dozi vsebujejo kar 1000 mg glukozamin sulfata in zadostujejo za 30 dni, kar je dokaj ugodno glede na ostale izdelke na trgu. Poleg tega vsebujejo tudi hondroitin, hialuronsko kislino in vitamin C, ki so pomembni gradniki sklepov in vezivnih tkiv in so zelo pomemben dodatek glukozaminu.

Zakaj izdelek vsebuje vitamin C?

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, s tem pa podpre delovanje ostalih aktivnih sestavin. Vitamin C smo prav zaradi njegove vloge pri nastajanju kolagena dodali tudi izdelku Valens Kolagen Premium.

Kaj je glukozamin?

Glukozamin je aminosladkor in je našemu telesu lastna snov. Je najosnovnejši gradnik v biosintezi številnih snovi, ki so tesno povezane s strukturo in funkcijo sklepov. Nahaja se v skoraj vseh telesnih tkivih, največ pa ga je v vezivnem tkivu in hrustancu. Najdemo ga v skeletu rakov in žuželk ter v celičnih stenah gliv, od koder najpogosteje izvira tudi glukozamin kot učinkovina v zdravilih in prehranskih dopolnilih.

Glukozamin v telo vnašamo preko pripravkov v obliki tablet, kapsul in krem, ki vsebujejo hitin iz zunanjih delov skeleta lupinarjev.