Shopping Cart (0)

Vitamin D baby

Valens vitamin D baby v obliki ustnega pršila omogoča enostavno odmerjanje in odlično absorpcijo, ki se začne že v ustni votlini.

Ustno pršilo omogoča bolj prilagojene odmerke vitamina D, glede na vaše dnevne potrebe in je odlično za ljudi, ki ne želite jemati kapsul ali tablet.

Valens vitamin D baby ustno pršilo hitro postane nepogrešljiv pripomoček v vašem žepu ali torbici!

Valens D baby vsebuje zgoščen sok jagode, ki daje pršilu zelo prijeten okus.

Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice.

Pršilo ne vsebuje dodanega sladkorja. Vsebuje zobem prijazno sladilo ksilitol, ki je naravno prisotno tudi v sadju in predstavlja odlično alternativo sladkorju.

Glede na priporočene odmerke izdelek zadošča za 125 dni.

Valens D Baby
Količina vitamina D na razpršek 400 IU (10 μg)
Okus Jagoda
Priporočen odmerek za otroke do 3. leta* 1 razpršek dnevno, priporočamo uživanje po obroku
Priporočen odmerek za otroke od 3. leta dalje* 1-2 razprška dnevno
Priporočen odmerek za odrasle** 1-2 razprška dnevno
Razprškov v pršilu 125 (25 ml)

*O višini odmerka se posvetujte z zdravnikom. Pediatri običajno svetujejo 400 ID vitamina D dnevno, ob povečanih potrebah pa tudi več.

**Izdelek je primeren tudi za odrasle, ki imajo radi okus jagode. Za vzdrževanje ravni vitamina D (ob normalni izpostavljenosti sončnim žarkom), je dovolj 400 IU dnevno, medtem ko je v obdobjih brez sonca (jesen, zima) priporočljivo jemati tudi 800 IU ali več.

Vloga vitamina D pri otrocih

Vitamin D je hormon, ki ga naša koža sintetizira s pomočjo sončnih žarkov in je nujno potreben za življenje. Izjemno pomemben je za normalen in zdrav razvoj kosti ter zob, delovanje mišic in imunskega sistema ter zdravje nasploh. Zaradi načina življenja in osiromašene hrane ga praviloma ne dobimo v zadostni količini. Strokovnjaki so si enotni, da ga mnogim ne primanjkuje le pozimi, ko je sončnih žarkov manj, ampak tudi poleti, saj se med 11. in 15. uro zaradi močnih UV-žarkov soncu ponavadi izogibamo.

Dodajanje vitamina D je izjemno pomembno že v otroštvu, ko je formiranje okostja v telesu še posebej hitro. Vsebnost vitamina D v materinem mleku ne zadošča za pokrivanje dojenčkovih potreb, zato ga je treba nenehno dodajati.

Za dojenčke se priporoča dodajanje 10 µg vitamina D (400 IU) neodvisno od letnega časa. Brez kakršnekoli nevarnosti se vitamin D lahko dodaja tudi v primerih, ko so dojenčki hranjeni z mlečnimi formulami, ki so že obogatene z vitaminom D.

Pri otrocih je potrebno zagotavljati oskrbo z vitaminom D med celim otroštvom, saj ima to dolgoročne posledice na zdravje okostja. Posebno pozornost je treba posvetiti otrokom v času, ko so manj izpostavljeni sončnim žarkom ali ko je moč sončne svetlobe manjša (na območju Slovenije predvsem od oktobra do marca), pri temneje pigmentiranih otrocih pa med celim letom. V teh primerih je smotrno dodajanje vitamina D v obliki prehranskega dopolnila.

Vitamin D namreč prispeva k normalni ravni in absorpciji kalcija v krvi ter s tem k ohranjanju zdravih kosti in zob. Prav tako prispeva k delovanju mišic in delovanju imunskega sistema, saj ima pomembno vlogo pri delitvi celic.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam.